Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Šveices hokeja izlase trešdien, 15. maijā, spēra vēl vienu soli tuvāk pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam, Bratislavas grupā ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) pieveicot Norvēģijas valstsvienību.

Šveiciešiem tā bija ceturtā uzvara četros mačos, kas pašreizējos pasaules vicečempionus tuvina iekļūšanai ceturtdaļfinālā. Savukārt norvēģi četros mačos piedzīvojuši četrus zaudējumus, un mačos pret Austriju un Itāliju viņiem nāksies cīnīties par vietas saglabāšanu elitē.

Šveice apņēmīgi sāka spēli, kas deva rezultātu – sestajā minūtē Andress Ambūls raidīja ripu Norvēģijas izlases vārtos. Lai gan norvēģi aizvadīja līdz šim labāko spēli turnīrā, skandināviem ripa nekādi negāja vārtos, bet otrā perioda 34. sekundē Niko Hišīrs panāca jau 2:0.

Pēdējā perioda vidū Gregorijs Hofmans palielināja šveiciešu pārsvaru līdz 3:0, bet četras minūtes pirms spēles beigām Ambūls guva savus otros vārtus spēlē. Norvēģijai gan izdevās izvairīties no "sausā" zaudējuma – Tobiass Lindstrēms izmantoja šveiciešu kļūdu un guva vārtus.

Šveices izlase četros mačos zaudējuši tikai divus vārtus – Latvijas izlases zaudējumā reizi šveiciešus pārspēja Miks Indrašis, bet tagad ar golu izcēlās Lindstrēms.

Pasaules čempionāta turpinājumā Šveice 18. maijā tiksies ar Zviedriju, bet norvēģus 17. maijā gaida duelis pret Austriju.

$duelID=1233;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!