Šveices hokeja izlase pasaules čempionātā Somijā trešdien, 18. maijā, izcīnīja ceturto uzvaru četrās spēlēs, saraustītā un noraidījumiem pārbagātā cīņā ar 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) pieveicot Slovākiju.

Šveice praktiski sev jau nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā, bet slovākiem ceļš uz izslēgšanas spēlēm nebūs viegls – atlikušajās spēlēs obligāti jāuzvar Kazahstāna, Itālija un arī Dānija.

Mačs Helsinku grupā pamatīgi ievilkās, lai gan nebija ne pagarinājuma, ne pēcspēles metienu. Otrajā periodā pēc sadursmes cieta viens no līnijtiesnešiem Hannu Sormunens, kurš spēli nevarēja turpināt un kura vietu pēdējā trešdaļā ieņēma rezerves līnijtiesnesis. Tas gan nebija vienīgais iemesls, jo abas komandas mačā spēlēja ļoti nedisciplinēti, kas paildzināja cīņu. Otrajā periodā 11 minūšu laikā komandas astoņas reizes pārkāpa noteikumus, bet visā spēlē kopā tiesneši piešķīra 53 soda minūtes (arī vienu lielo noraidījumu 5+20 minūtes).

Jāpiebilst, ka trīs reizes tiesneši sodīja komandas par skaitliskā sastāva pārkāpumu, bet mača izskaņā mača galvenais tiesnesis Andris Ansons sodīja slovākus par laika vilcināšanu, kavējoties ar spēlētāju nomaiņu.

Komandas "jautri" iesāka spēli, un saraustītā garā cīņa turpinājās visas 60 minūtes. 20. sekundē šveicieši palika mazākumā, bet paši guva vārtus – pēc slovāku kļūdas ar spēcīgu šķēlienu izcēlās Deniss Malgins. Pēc desmit minūtēm Milošs Romāns izlīdzināja rezultātu, pirmajam piesteidzoties pie vārtsarga Leonardo Ženoni netvertās ripas.

Otrajā periodā Dominiks Egli teicami pielaboja ripu, to raidot vārtos, bet pēc pusotras minūtes slovāku jaunā zvaigzne Jurajs Slafkovskis pārsteidza pretinieku vārtsargu ar negaidītu plaukstas metienu. Otrā perioda 13. minūtē Šveice atguva vadību – slovāku kļūdu piespēlē izmantoja tikko no noraidīto soliņa iznākušais Timo Meiers, teicami raidot ripu devītniekā.

Pēdējās trešdaļas sestajā minūtē Niko Hišīrs izgājienā filigrāni raidīja ripu starp slovāku vārtsarga Ādama Huškas kājsargiem panākot divu vārtu pārsvaru Šveicei – 4:2. Slovāki neizmantojuši vairākas iespējas spēles 50. minūtē tomēr samazināja rezultāta starpību pēc Samuela Takača gūtajiem vārtiem.

Dramatiska izvērtās mača galotne. Šveices hokejists Miahels Fora par sitienu celis celī saņēma 5+20 minūšu sodu, bet drīz pēc tam parasto sodu saņēma viņa komandas biedrs Jonass Zīgentālers. Slovāki neizmantoja lielisko iespēju izlīdzināt rezultātu, pēc tam nomainīja vārtsargu un spēlēja sešatā pret četriem, taču arī šie uzbrukumi bija nesekmīgi. Mača priekšpēdējā minūtē slovāki par nomaiņas vilcināšanu saņēma muļķīgu noraidījumu, kas pārvilka svītru viņu cerībām. Slovākija vēlreiz izvēlējās spēlēt bez vārtsarga, un Fabrīss Hercogs raidīja ripu tukšos vārtos, pieliekot punktu šai saraustītajai cīņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!