Foto: AFP/Scanpix
2013.gada pasaules hokeja čempionāta grupu turnīru otrdien bez zaudējumiem noslēdza Šveices valstsvienība.

Savā pēdējā Stokholmas grupas spēlē Šveice ar rezultātu 4:1 (1:0, 0:0, 3:1) pārspēja Baltkrievijas valstsvienību.

Šveice vadībā izvirzījās jau otrajā minūtē, kad Romāns Josi izlauzās vārtu priekšā un iedabūja ripu vārtos. Turpinājumā laukumā ritēja sīva spēkošanās un rezultāts nemainījās līdz mača 42. minūtei. Trešā perioda sākumā Vjačeslavs Andrjušeko izlauzās vārtu priekšā un uzmeta, bet ripa slīdēja gar vārtu līniju, līdz Jevgeņijs Kovrišins to ievirzīja vārtos (1:1).


Taču perioda vidū šveiciešiem izdevās salauzt baltkrievu pretestību. Vairākumā Josi iegāja zonā, uzvelkot uz sevis abus aizsargus, un piespēlēja Matiasam Bīberam, kurš panāca 2:1. Tad Julians Valkers sagaidīja piespēli no aizvārtes un ar ātru metienu guva komandas trešos vārtus, bet pēdējā minūtē Valkers raidīja ripu tukšos vārtos.

Stokholmas grupas kopvērtējumā Šveice iekrāja 20 punktus septiņās spēlēs, 18 punkti ir Kanādai, bet 12 - Zviedrijai, kas aizvadījusi sešas spēles. Nākamajās pozīcijās ar deviņiem un astoņiem ir Norvēģija un Čehija. Starp šīm abām komandām otrdien izšķirsies pēdējā ceturtdaļfināliste šajā grupā. Sestajā vietā ar sešiem punktiem ir Dānija, Baltkrievijai ir trīs punkti un sestā vietā, bet Slovēnija ar diviem punktiem ir pēdējā un atstās augstāko divīziju.

$d_id=121; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!