Foto: AFP/Scanpix
Piekto uzvaru piecās pasaules čempionāta spēlēs sestdien izcīnīja Šveices valstsvienība.

Šveices valstsvienība ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) pārspēja Dānijas izlases hokejistus.

Jau spēles otrajā minūtē Dānija palika mazākumā, un Šveicei vajadzēja 20 sekundes, lai izmatotu vairākumu. Luka Kunti bija pirmais pie vārtsarga atvairītās ripas uz meta to vārtos. Turpinājumā laukumā bija vēroja līdzīga cīņa un rezultāts nemainījās līdz mača 32. minūtei, kad Raiens Gārdners vairākumā dubultoja savas komandas pārsvaru.


Tomēr 34.minūtē Niklass Jensens, izslidojot no aizvārtes un ar atkārtu metienu gūstot vārtus, Dānijas deficītu samazināja, taču pēdējās trešdaļās sākumā Reto Suri saņēma īsu piespēli no Romana Josi un raidīja ripu vārtos (3:1). Mača gala rezultātu panāca Nino Nīderreiters, kurš bija precīzs vairākumā.

Stokholmas apakšgrupas kopvērtējumā Šveice ar 14 punktiem piecās spēles ir līderpozīcijā, tai ar 13 punktiem seko Kanāda, bet deviņi un astoņi punkti ir Zviedrijai un Čehijai. Piektajā pozīcijā ir Norvēģija, kurai ir seši punkti četrās spēlēs, Baltkrievijai ir trīs punkti četrās spēlēs, Dānijai - trīs punkti piecās spēlēs, bet Slovēnijai ir viens punkts un pēdējā, astotā vieta.

$d_id=93; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!