Foto: PantherMedia/Scanpix
Lielai daļai no mums skapī ir atvēlēta vieta ne vien mājas un darba apģērbam, bet arī pidžamai, naktskreklam vai iztaipītam T-krekliņam, kurā ietērpties, dodoties pie miera. Ja var ticēt Wikipedia publicētajai informācijai, par guļamtērpiem varam pateikties 16. gadsmita itāļu aristokrātiem, kuri aizsāka šo paradumu. Kaut gan, no otras puses, nav ko justies pateicību parādā, jo šis ārzemju preses materiālu apkopojums pierāda, ka ir virkne iemeslu, kurus uzzinot tu, iespējams, apsvērsi iespēju mainīt savus gulētiešanas ieradumus un naktskreklu ziedosi labdarībai.

Bez drēbēm miegs ir veselīgāks.

Organisma termoregulācija uzgavilēs, ja turpmāk dosies gulēt kaila. Tu jutīsies labāk izgulējusies, jo vienmērīga ķermeņa temperatūra būtiski ietekmē miega kvalitāti. Ņem vēra, ka paaugstināta temperatūra vai tās lēkāšana nakts laikā var būt par iemeslu tam, ka sāk pasliktināties atmiņa.

Kailums palīdz uzturēt optimālu svaru.

Pētījumu rezultāti apstiprina, ka guļot bez drēbēm, pazeminās holesterīna līmenis un palēninās stresa hormona izstrāde. Turklāt, ja papildus tam, katru dienu dosies pie miera desmitos vakarā, tad miegs būs labs palīgs kaloriju dedzināšanā un, pateicoties sabalansētai hormonu darbībai, pamostoties nejutīsies izsalkusi kā vilks. Guļot bez drēbēm, tev būs vieglāk uzturēt ķermeni formā.

Gulēšana bez drēbēm kā jaunības eliksīrs.

Ja naktī tavu ķermeni klās tikai sega, organisms izstrādās vairāk melatonīna un paātrināsies šūnu atjaunošanās procesi. Svarīgs priekšnoteikums, lai veicinātu šos procesus – guļamistabai ir jābūt pietiekoši aptumšota un ieteicams, lai gaisa temperatūra tajā nepārsniegtu 21°C.

Ieguldījums veselībā.

Katru nakti guļot kailai vismaz sešas stundas, pazemināsi miokarda infarkta un cukura diabēta riskus. Turklāt, gulēt bez drēbēm ir ne vien veselīgi, bet arī dabiski.

Izmet pidžamu, ja vēlies kļūt laimīgāka - īpaši, ja neguli viena.

Bez drēbēm guļot blakus mīļotajam, organisms pastiprināti izstrādā laimes hormonu – oksitocīnu, kurš turklāt atbild arī par dzimumtieksmes paaugstināšanos . Un, visi taču zina, ka sekss ir viens no lieliskākajiem un patīkamākajiem veidiem, kā uzturēt organismu tonusā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!