Foto: LETA

Slovākijas hokeja izlase savu darbu pasaules čempionāta B apakšgrupā Rīgā ir pabeigusi, un tagad komandas spēlētāji un treneri cer, ka Latvijas valstsvienība nespēs apturēt perfektu turnīru aizvadošo Šveici, kas līdz šim uzvarējusi visās sešās iepriekšējās spēlēs. Pēc uzvaras pār Norvēģiju aizsargs Šimons Nemecs un galvenais treneris Kreigs Remzijs bija piesardzīgi savās prognozēs par vakara mača iznākumu, vien paužot cerību.

Jau vēstīts, ka Slovākijas valstsvienība grupu turnīru Rīgā noslēdza ar uzvaru pār Norvēģiju ar rezultātu 4:1. Slovākijas izlase B grupas kopvērtējumā ar 11 punktiem septiņās spēlēs pakāpās uz ceturto vietu, bet tikpat punkti sešās spēlēs ir Latvijas izlasei, kas savstarpējā mačā zaudēja slovākiem. Līdz ar to Latvijai ceturtdaļfināla sasniegšanai nepieciešams vismaz viens punkts. Šveiciešiem mačs pret Latviju kopvērtējumā neko neizšķirs, un tā savu līderpozīciju zaudēt nevar.

Šveicieši sešās spēlēs izcīnījuši sešas uzvaras pamatlaikā, guvuši 26 un ielaiduši tikai sešus vārtus. Komandai šajā čempionātā palīgā atbraukuši Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji Nīno Nīderraiters, Niko Hišīrs, Kevins Fiala, Deniss Malgins, Janis Mozers un Jonass Zīgentālers. Šobrīd gan vēl nav zināms, vai Šveices izlases treneri dos atpūtu kādam no līderiem.

"Es ceru, ka šveicieši uzvarēs. Runāju ar Niko Hišīru, un viņš teica, ka darīs visu, lai izcīnītu uzvaru," pēc mača portālam "Delfi" atklāja Nemecs, kuru 2022. gada NHL draftā ar augsto otro numuru izvēlējās Hišīra pārstāvētā Ņūdžersijas "Devils". "Es tiešām ceru. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!