Foto: AFP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionātā otrdien, 10. maijā, Maskavas apakšgrupā Šveices izlase atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 3:2 (0:2, 0:0, 2:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Dāniju, taču maču aizēnoja dāņu hokejista Jespera B. Jensena smagais savainojums.

Šveiciešiem tā bija pirmā uzvara turnīrā, un tagad Maskavas grupas kopvērtējumā abām komandām ir pa četriem punktiem trīs spēlēs.

Trešajā periodā 44. minūtē Dānijas aizsardzības zonā tīru spēka paņēmienu pret Jesperu B. Jensenu izpildīja šveiciešu kapteinis Anderass Ambūls, pēc kā Jensens nekustīgs palika uz ledus. Uzreiz pie hokejista piesteidzās komandas mediķi, bet jau pēc mirkļa laukumā devās arēnā dežūrējošie mediķi ar nestuvēm. Vairākas minūtes Jensenam palīdzību sniedza uz ledus, bet tad viņš steidzami nogādāts tuvējā slimnīcā.

Pagaidām vēl nav informācijas, cik nopietns ir Jensena stāvoklis.

Slimnīcā hokejistam tika veikta veselības pārbaude un jaunākā informācija liecina, ka ir aizdomas par smadzeņu satricinājumu, ziņo aģentūra TASS, atsaucoties uz čempionāta rīkotājiem.

Noraidījumiem bagātā spēlē spēles pirmajā periodā dāņi divreiz izmantoja skaitlisko vairākumu – astotajā minūtē precīzs bija Frederiks Storms, bet 19. minūtē izcēlās Nikolajs Ēlerss. Turpinājumā dāņi neizmantoja vēl vairākas izdevības, bet trešajā periodā pēc Jensena savainojuma iniciatīva pārgāja Šveices izlases pusē. Spēles 50. minūtē Janiks Vēbers samazināja rezultāta starpību, bet divas minūtes pirms pamatlaika beigām Nino Nīderreiters izmantoja dāņu haotisko darbību aizsardzībā un izlīdzināja rezultātu. Papildlaika pēdējā minūtē pēc iemetiena ļoti spēcīgs un precīzs metiens padevās Ērikam Blūmam, kurš atnesa šveiciešiem uzvaru.

Visā mačā komandas kopā nopelnīja 28 soda minūtes, bet 26 no tām bija nopelnītas jau līdz spēles 36 minūtei.

$duelID=307;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!