Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Šveices hokeja izlase pasaules čempionātā Dānijā trešdien, 9. maijā, Kopenhāgenas grupas spēlē ar 5:2 (2:2, 1:0, 2:0) pieveica Baltkrieviju, kurai tas bija pirmais mačs pēc treneru maiņas.

Šveicei šī bija otrā spēle nepilnas diennakts laikā, bet šveicieši tika galā ar šīm grūtībām, turpinot cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Savukārt Baltkrievija piedzīvoja ceturto zaudējumu četros mačos, un atlikušajos trīs mačos cīnīsies par vietas saglabāšanu elitē.

Baltkrievijas hokeja izlasi pēc zaudējumiem pirmajās trijās spēlēs atstāja galvenais treneris kanādietis Deivs Lūiss, kura vietu ieņēma Sergejs Puškovs. Jaunā trenera vadībā baltkrievi pirmajā periodā atspēlējās no 0:1 un izvirzījās vadībā ar 2:1, tomēr pēc tam šveicieši guva četrus vārtus pēc kārtas un svinēja drošu uzvaru.

Pašā spēles sākumā Žoels Vermins "apklusināja" baltkrievu apņēmību, tomēr Baltkrievijas izlases hokejisti "pamodās" un Džefs Plats un kapteinis Aleksandrs Pavlovičs izvirzīja Latvijas kaimiņvalsti vadībā 2:1. Pirmā perioda izskaņā Svens Andrigeto izlīdzināja rezultātu, bet otrās trešdaļas pēdējās sekundēs Vermins guva savus otros vārtus spēlē, atgūstot Šveicei vadību 3:2.

Pēdējā periodā baltkrievu spēki apsīka, bet šveiciešiem pārsvaru palielināja Enco Korvi un Timo Meiers.

$duelID=941;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!