Foto: Sputnik/Scanpix

Šveices hokeja izlase pēdējā grupu turnīra spēlē pret Čehiju neizmantoja iespēju iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, piedzīvojot zaudējumu ar 4:5 (1:1, 0:1, 3:3).

Ja Šveices komanda šai mačā uzvarētu pamatlaikā, viņi kopvērtējumā apsteigtu Dānijas valstsvienību un izvirzītos ceturtajā vietā, kas ļautu šāgada čempionātu turpināt ar ceturtdaļfinālu.

Čehi šo spēli iesāka pārliecinoši, pirmā perioda sākumā uz vairākām minūtēm "ieslēdzot" Šveici viņu aizsardzības zonā, tomēr pirmie vārtus guva šveicieši - ātrā pretuzbrukumā Deniss Hollenšteins pārspēja Pāvelu Francūzu - 1:0.

Perioda beigās šveicieši nopelnīja noraidījumu un čehi rezultātu izlīdzināja - skaitlisko vairākumu realizēja Mihals Birners.

Otrā periodā ceturtajā minūtē Lukašs Kašpars nonāca pretuzbrukuma smailē un tika kavēts, par ko tiesneši nozīmēja uz Šveices vārtiem soda metienu. Kašpars aukstasinīgi pārspēja Reto Berru - 2:1. Tie arī palika vienīgie vārti šajā trešdaļā.

Trešās trešdaļas sākumā Martins Zatovics realizēja ātrus vārtus pēc iemetiena, palielinot čehu pārsvaru līdz diviem vārtiem - 3:1. Tad sekoja noraidījums čehiem, un Šveice, pacietīgi saspēlējoties, lika Francūzam kļūdīties - 3:2. Čehi vēlreiz "nolika pie vietas" pretinieku, pēc piecām minūtēm atkal panākot divu vārtu pārsvaru - 4:2, un pamatlaika beigās guva vēl vienus vārtus, spēlējos skaitliskajā mazākumā - 5:2.

Pēc tā jau šķita, ka šveiciešiem vajadzētu samierināties, bet Alpu komanda turpināja cīnīties. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Noā Šnēbergers pēc iemetiena gūst vārtus - 5:3. Apņēmīgi turpināja uzbrukt Šveice - 26 sekundes pirms pamatlaika beigām izmantoja viena laukuma spēlētāja pārsvaru - Berra bija atstājis vārtus - un samazināja čehu pārsvaru līdz minimumam - 5:4. Tomēr atlikušajā spēles laikā šveiciešiem neizdevās pārspēt Francūzu, un Čehija svinēja smagu uzvaru ar 5:4.

$duelID=365;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Galīgajai kopvērtējuma situācijas noskaidrošanai A grupā atlicis aizvadīt atlikušās divas spēles, kurās tiekas Latvija ar Norvēģiju un Krievija ar Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!