Foto: AFP/Scanpix/LETA

Šveices hokeja izlase ceturtdien izcīnīja pārliecinošu panākumu 2021. gada pasaules čempionāta A apakšgrupas spēlē pret Slovākijas valstsvienību, kas ļāva šveiciešiem turnīra tabulā ierindoties pirmajā vietā grupā.

Šveicieši ar rezultātu 8:1 (1:0, 3:0, 4:1) pārspēja grupas līdzšinējos līderus Slovākijas hokeja izlasi.

Pirmā perioda attīstību ļoti ietekmēja Kristians Pošpisils, kurš par spēka paņēmienu palēcienā tika noraidīts uz 5+20 minūtēm. Šveices izlasei spēlējot vairākumā, ripu aiz saviem vārtiem pazaudēja vārtsargs Reto Berra, bet Matušs Sukels nespēja trāpīt tukšos vārtos. Tā vietā apmēram 20 sekundes vēlāk Rafaels Diazs ar spēcīgu metienu izvirzīja šveiciešus vadībā.

Slovākijas izlase sagrāba iniciatīvu un turpināja bīstami uzbrukt, bet veiksme stāvēja Šveices pusē. Ar tikai piekto komandas metienu Svens Andrigeto otrā perioda pirmajā minūtē vairākumā panāca rezultātu 2:0, bet Mariana Hrivika raidījums laukuma otrajā pusē norībināja Berras sargāto vārtu stabu.

Savukārt perioda turpinājumā Jūliusu Hudāčeku pārspēja arī Romēns Lefels un Gregorijs Hofmans, kuri vārtus guva pēc precīzas Šveices izlases spēles pozicionālos uzbrukumos. Turklāt trešā perioda ievadā Šveices izlase izcēlās jau ar trešo vārtu guvumu vairākumā, precīzi spēlējot Timo Meieram.

Slovākijas hokeja izlases centieni mazliet apsīka, trešajā periodā šveiciešiem izvirzoties vadībā arī izdarīto metienu ziņā (spēles beigās 28 pret 24). Filips Kuraševs uz brīdi panāca arī rezultātu 6:0, tomēr Mihals Krištofs guva "goda vārtus" Slovākijas izlases labā. Mača izskaņā Mislavs Rosandičs par nesportisku rīcību saņēma noraidījumu uz 5+20 minūtēm, bet pa vēl vienam precīzam raidījumam izpildīja Hofmans un Lefels.

Tādējādi šveicieši ar deviņiem punktiem četrās spēlēs ierindojušies pirmajā vietā A apakšgrupā. Tikpat punktu ir arī Slovākijas izlasei, kā arī Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandai. Pārsvars savstarpējās spēlēs ļauj Šveices izlasei baudīt pirmo vietu, taču tai sestdien vēl būs jātiekas ar KOK hokejistiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=1363;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!