Foto: Reuters/Scanpix
2017. gada pasaules hokeja čempionāta Parīzes apakšgrupas noslēdzošās, septītās, kārtas spēlē otrdien Šveices valstsvienība ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja Čehijas izlasi.

Šī uzvara Šveices izlasei nodrošināja otro vietu Parīzes grupā, bet Kanādas valstsvienība jau iepriekš bija garantējusi sev pirmo vietu. Apakšgrupas galīgais izvietojums kļūs zināms pēc Kanādas un Somijas izlašu spēles. Ja Somija uzvarēs pamatlaikā, tā pakāpsies uz trešo vietu, čehus nobīdot uz ceturto.

Šveices izlase spēlē pret Čehiju izvirzījās vadībā jau otrajā minūtē, kad pēc Rafaela Diaza uzmetiena ripa nonāca pie Vinsēna Praplāna, un viņš ieslidināja to vārtos. Čehijai neveicās ar momentu realizāciju, un spēles pirmajā daļā ļoti daudzas labas iespējas lidoja garām vārtiem.

29. minūtē Reto Suri ar ļoti spēcīgu metienu "cauršāva" Čehijas izlases vārtsargu Petru Mrazeku, tomēr piecas minūtes vēlāk Romāns Červenka pēc Davida Pastrņaka piespēles vienus vārtus atguva. Čehi turpināja spēlēt aktīvi, bet tas rezultātu nedeva, un mačam punktu pielika Damjēns Bruners, kurs 53. minūtē guva savas komandas trešos vārtus.

$duelID=679;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!