Foto: AFP/Scanpix
Graujošu uzvaru 2013.gada pasaules hokeja čempionāta spēlē trešdien izcīnīja Šveices valstsvienība, ar rezultātu 7:1 (3:1, 3:0, 1:0) sagraujot Slovēnijas izlasi.

Mača pirmos vārtus guva Slovēnijas hokejisti, kad sestajā minūtē Roks Pajičs pats ielauzās zonā un ripu meta vārtos. Lai izlīdzinātu rezultātu Šveicei vajadzēja astoņas minūtes, un pēc agresīvas cīņas vārtus guva Simons Bodenmans. Šveicieši atrada uzbrukuma pavedienu un līdz perioda beigām guva vēl divus vārtus, precīzi metot attiecīgi Lukam Kunti un Denisam Holenšteinam (3:1).

Šveice otrajā periodā turpināja pirmās trešdaļas noslēgumā iesākto, un palielināja savu pārsvaru. 32.minūtē no vārtu priekšas precīzs bija Džulians Valkers, bet četras minūtes vēlāk Simons Mozers panāca graujošo 5:1. Septiņas sekundes pirms trešdaļas beigām šveicieši guva arī sestos vārtus, precīzi metot Andresam Ambulam.


Lai arī Šveices izlases pārsvars bija liels, viņi tomēr turpināja darboties aktīvi, radoši izspēlējot uzbrukumus. Vienu no tādiem uzbrukumiem pēc lieliskas saspēles noslēdza Reto Suri -7:1. Mača rezultāts vairs nemainījās un šveicieši svinēja ceturto uzvaru turnīrā

Šveices izlase pēc četrām spēlēm ar 11 punktiem ir Stokholmas apakšgrupas kopvērtējuma pirmajās vietā, kamēr Slovēnija četrās spēlēs tikusi pie punkta un ieņem pēdējo, astoto vietu.

$d_id=69; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!