Foto: F64
Pēc svētdien aizvadītās cīņas pret Latvijas izlasi, kurā Šveice guva panākumu, šīs komandas treneris Patriks Fišers atzinīgi vērtēja pretinieku demonstrēto spēli un aizvadīto maču nosauca par īstu raksturu cīņu.

Latvijas hokejisti svētdien B grupas otrajā mačā ar 1:3 saspringtā cīņā piekāpās Šveicei.

"Šī bija ļoti svarīga spēle. Puiši parādīja raksturu un spēja gūt uzvaru, bet mūsu pretinieki pieprasīja no mums augstākās klases hokeju," portālā "www.srf.ch" citēts Fišers.

"Par laimi, mums bija solīds vairākums, bet to gribētos vēl vairāk uzlabot, kas cerams izdosies līdz ar Svena Andrigeto pievienošanos," par spēli nevienādos sastāvos runāja treneris.

Pretinieku cīņassparu uzteica arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošie Šveices hokejisti Romāns Josi un Niko Hišīrs.


"Katra reize ar viņiem (Latvijas izlasi) ir grūta cīņa. Pēdējos gados mēs dažas šāda tipa spēles esam zaudējuši, bet šogad uzvarējām - tas ir labi," prieku pauda uzvaras vārtus guvušais Hišīrs. "Šādām spēlēm mēs dzīvojam, paņemsim labo no tās un ar pozitīvām domām gatavosimies mačam pret Austriju."

"Manuprāt, viņi bija nedaudz labāki pirmajā periodā, izdarot lielu spiedienu uz mūsu aizsardzību. Tāpat viņiem bija vairākas labas iespējas," piezīmēja aizsargs Josi. "Mums bija dažas iespējas vairākumā, kuras gan nespējām izmantot, taču turpinājām spēlēt aktīvu hokeju un, man šķiet, bijām pelnījuši uzvaru."

B grupas kopvērtējumā Krievijai, Čehijai un Šveicei ir maksimāli iespējamie seši punkti divās spēlēs, kamēr pa trim punktiem iekrājušas Latvija un Zviedrija, bet bez punktiem ir Austrija, Norvēģija un Itālija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

$duelID=1211;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!