Foto: F64
Šveices hokeja izlases galvenais treneris Glens Henlons pirms spēles ar Latviju atzina, ka viņa komandai šai mačā noteikti nepieciešama uzvara, lai saglabātu cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, taču tai pašā laikā viņš apzinās, ka viegla šī spēle nebūs.

"Esam noteikuši sev uzdevumu - lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, mums vajag 11 punktus; tas nozīmē, ka mums noteikti vajag uzvarēt un atlikušajās spēlēs dabūt vēl kādu punktu," saka treneris.

Kā zināms, Šveices izlasei pēc aizvadītām trim spēlēm grupas kopvērtējumā ir septiņi punkti - uzvarēta Vācija un Francija, bet pagarinājumā zaudēts austriešiem.

"Mēs apzināmies Latvijas izlases priekšrocības - mēs neesam augumā liela komanda un aizsardzība nav mūsu stiprā puse," norāda treneris. "Latvieši ir lielāki un spēcīgāki, komandā ir daudz hokejistu no KHL, kas ir liela, spēcīga līga, bet mēs noteikti negribam, lai tā būtu "viens nulle" spēle, taču svarīgākais ir uzvara, un to mēs mēģināsim sasniegt."

Pēc spēles ar Vāciju, kas noslēdzās ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) Šveices labā, Henlons norādīja, ka šie mači ir gan garlaicīgi, gan smagi. "Pret Vāciju bija diezgan garlaicīga spēle, maz uzbrukumu," viņš saka. "Mums vajag izdarīt vairāk metienu, vairāk jācīnās pie vārtiem, par atsistajām ripām - tās ir lietas, kas ļauj gūt vārtus. Šādas spēles, kurās visu nosaka vieni vārti, ir ļoti grūtas un mēs negribam tādas aizvadīt. Trenerim šādas spēles ir ļoti smagas, kad pēc nospēlētām 53 minūtēm rezultāts bija 0:0, - es jūtos iztukšots! Un es neesmu pirmais Šveices izlases treneris, kurš saka, ka vēlētos, lai komanda gūst vairāk vārtu..."

"Saprotams, ka nevar visās gūt pa četriem pieciem vārtiem, kādā tu uzvari ar 6:5, bet kāda beidzas ar 1:0, bet mēs pirms tam esam pierādījuši, ka varam spēlēt aktīvi un cieši," piebilst treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!