Foto: RIA Novosti/Scanpix
Plašu rezonansi gan sociālajos tīklos, gan medijos izsaukusi epizode no Krievijas un Somijas spēles, kurā disciplināro sodu izpelnījās Somijas izlases uzbrucējs Leo Komarovs, - somi zviedru tiesnesim pārmet kļūdu, krievi aicina hokejistam piespriest ilgāku diskvalifikāciju.

Incidents notika spēles pirmās trešdaļas nogalē, kad Leo Komarovs mēģināja atņemt ripu Jevgeņijam Medvedjevam. Bloķējot pretinieku, Somijas izlases uzbrucējs viņu iegrūta apmalē, un Medvedjevs notika uz ledus, sāpēs saviebies. Tiesneši lēma, ka tas bijis uzbrukums ceļgalā un piesprieda Komarovam disciplināro noraidījumu līdz spēles beigām.

Pēc šīs epizodes ļoti nikna diskusija izcēlās "tviterī", kur somu līdzjutēji pārmeta zviedru tiesnesim neobjektivitāti, kā arī ironizēja par to, kur pēc zviedru izpratnes ir "ceļgali", jo uzbrukums bijis ar plecu, ko arī neizpratnē par noraidījumu norādīja Komarovs.

Pēc mača Krievijas izlases spēlētāji un treneri atzinīgi novērtēja tiesnešu darbu, kamēr somi nebūt nepiekrita šā noraidījuma piešķiršanai.

"Ja tiesneši iedeva noraidījumu, tas nozīmē, ka pārkāpums bija," saka Krievijas izlases uzbrucējs Vadims Šipačovs. "Domāju, Komarovam tagad vajadzētu vēl trīs spēles izlaist!"

Savukārt Krievijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks, kurš šajā čempionātā ne reizi vien kritizējis tiesnešu lēmumus, šoreiz neteica nevienu sliktu vārdu. "Komarova pārkāpumu neredzēju," saka Znaroks. "Negribu, lai runā, ka es kaut ko pārmetu tiesnešiem, bet bez Komarova pārkāpuma bija daudz citu, kas netika ievēroti."

Somijas izlases galvenais tiesnesis kari Jalonens gan pauda neizpratni par tiesnešu lēmumu. "Gadījumā ar Komarova noraidījumu tiesneši pieļāva neiedomājamu tiesāšanas kļūdu," viņš teica pēc spēles. "Nesaprotu, kā tādas kļūdas tiek pieļautas tāda līmeņa turnīrā!"

Laukumu Medvedjevs pameta, nedaudz pieklibojot, Krievijas izlases ārsti pēc viņa apskates sākotnēji paziņoja, ka hokejistam nepieciešama operācija,jo esot gūts ķermeņa augšējās daļas muskuļu plīsums, bet vēlāk jau tika pieļauta iespēja, ka izlases ārstiem izdosies veikt "brīnumdarbu" un hokejists varēs turpināt spēlēt šajā turnīrā.

Kā ziņojām, Somijas izlase šajā mačā uzvarēja pēcspēles metienos un ieņēma otro vietu B grupas kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!