Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Treniņnometni pasaules hokeja čempionātam ar Latvijas valstsvienību vairs neturpina uzbrucējs Toms Andersons un vārtsargs Rūdolfs Lazdiņš, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Latvijas valstsvienības treniņnometne tuvojas noslēdzošajai fāzei, un treneru korpuss pēdējās dieņās pieņem lēmumus par spēlētāju atskaitīšanu. Konkurenci neizturēja Andersons, kurš šosezon "La Chaux-de-Fonds" komandā Šveices otrajā līgā guva 22 vārtus un izdarīja 22 rezultatīvas piespēles 39 spēlēs.

Šajā sezonā Andersons ar Latvijas izlasi devās arī uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, kur laukumā devās vienā mačā.

Lazdiņš Latvijas izlases treniņnometnē bija tikai pāris dienas. Viņš pagājušajā sezonā sargāja "Olimp" vienības vārtus, bet šo sezonu uzsāka Krievijas Jaunatnes hokeja līga (MHL) komandā "Rīga".

Ceturtdien Latvijas izlases treniņiem pievienosies vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš jau pauda prieku par gaidāmo pasaules čempionātu. Līdz ar Merzļikina pievienošanos izlasei kandidātu sarakstā ir četri vārtsargi, 11 aizsargi un 17 uzbrucēji.

Latvijas hokejisti 8. un 9. maijā mājās "Arēnā Rīga" aizvadīs mačus ar Kazahstānas izlasi, kas būs pēdējās spēles pirms pasaules čempionāta. Līdz šim četrās pārbaudes spēlēs ar Francijas un Šveices valstsvienībām izcīnīta viena uzvara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!