Foto: F64
Šāgada pasaules hokeja čempionāta Somijas turnīra rīkotāji mēnesi pirms pasākuma ieradās Rīgā, lai pastāstītu, kas Latvijas hokeja fanus sagaida šāgada čempionātā; ir vairākas izmaiņas, kas tieši skars gan rūdītākos un kvēlākos, gan gados jaunākos Latvijas hokeja izlases atbalstītājus.

Kā zināms, šāgada pasaules hokeja čempionāts tāpat kā pagājušogad notiks divās kaimiņvalstīs - Somijā un Zviedrijā. Latvijas izlase pērn spēlēja Stokholmā, šogad tā bāzēsies Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

Čempionāta rīkotāji, izvērtējot pagājušā gada turnīru, ir ieviesuši pārmaiņas; dažas ir patīkamas, dažas - ne visai, īpaši jau pieminētajiem rūdītajiem jeb "hard-core" Latvijas hokeja izlases līdzjutējiem.

"Izvērtējot pagājušā gada rādītājus, mēs esam nozīmīgi mainījuši cenu stratēģiju, jo gribam maksimāli aizpildīt arēnas," skaidro Somijas turnīra ģenerālmenedžeris Mati Nurminens. "Tāpēc mēs ieejas biļešu cenas noteicām tādas, kas ir pieejamas visu valstu faniem."

Diezgan prātīgs solis, ja ņem vērā, ka pērn tribīnes bija patukšas, un pat vietējie, īpaši zviedri, protestēja pret nesamērīgi augstajām biļešu cenām. Izskatās, ka šogad uz pasaules čempionātu varēs doties ar plānāku maciņu, vismaz uz Helsinkiem.


Čempionāta ieejas biļetes tiks iedalītas divās grupās - pirmā līmeņa un otrā līmeņa, tuvāk laukumam vai augstākās tribīnēs. Reklāmas bukleti liecina, ka dārgākās biļetes uz Latvijas izlases spēlēm maksās 99 eiro (69 Ls) uz spēli pret mājiniekiem somiem 14. maijā un 79 eiro (55 Ls) uz 4.maija maču pret Krievijas valstsvienību. Uz pārējām spēlēm pirmā līmeņa biļetes maksās 39 eiro (27 Ls), otrā - 19 eiro (13 Ls). Uz spēli pret somiem otrā līmeņa biļetes cena ir 79 eiro, uz spēli pret krieviem - 59 eiro.

Jaunums ir bērnu biļetes hokeja cienītājiem vecumā no četriem līdz 12 gadiem - 69 un 49 eiro cenā attiecīgi uz Somijas un Krievijas izlašu spēli, un 9 eiro (6,3 Ls) uz pārējiem Latvijas izlases mačiem. Taču šo biļešu iegāde iekļauj dažus ierobežojumus - pieaugušajiem, kas pavada mazos hokeja fanus, ir jāiegādājas pirmā līmeņa, tātad dārgākās biļetes, un viņiem ir paredzētas vietas vienā konkrētā arēnas sektorā. Ja visa ģimene vēlas arēnā atrasties kopā ar pārējiem Latvijas faniem, tad ir jāiegādājas pilnas cenas biļeti arī bērnam.

Otrs būtiskākais ierobežojums skar līdzjutējus, kas uz Latvijas izlases spēlēm ierodas ar valsts atribūtiku. Šāgada pasaules čempionāta rīkotāji ir pieņēmuši, vismaz no mūsu fanu puses skatoties, ne pārāk populāru lēmumu - maksimālais izmērs karogiem, ko drīkstēs ienest arēnā, ir 1x1 metrs. Uz Latvijas fanu kluba norādi, ka Latvijas karoga oficiālie izmēri ir 1,4 x 0,7 metri, Mati Nurminens strikti atbildēja, ka arī Latvijas faniem tomēr būs jāpakļaujas šai prasībai. Tas nozīmē, ka arī lielais Latvijas karogs, kas vārtu gūšanas gadījumā pārklāj visu sektoru, laikam būs jāatstāj mājās.

"Ja cilvēki ir iegādājušies biļetes uz spēli, tas nozīmē, ka viņi to vēlas redzēt, bez traucējumiem," skaidro čempionāta ģenerāldirektors.

Taču visādi citādi Helsinki sola būt ļoti draudzīgi un gaida Latvijas hokeja līdzjutējus, vismaz pāris tūkstošus, ko arī Nurminens nodēvēja par labākajiem pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!