Foto: AFP/Scanpix
Vācijas hokeja izlase sestdien, 13. maijā, pasaules čempionātā savā priekšpēdējā apakšgrupu spēlē ar 4:1 (2:1, 2:0, 0:0) pieveica Itāliju, un tagad 16. maijā izšķirošajā duelī cīņā par vietu ceturtdaļfinālā tiksies ar Latviju.
Vācijai un Latvijai tagad Ķelnes grupā ir pa deviņiem punktiem. Līdz ar to neatkarīgi no Latvijas 15. maija cīņas pret Krieviju ceturtdaļfināla pēdējā ceļazīme no Ķelnes grupas tiks sadalīta 16. maijā Latvijas un Vācijas cīņā.

Tikmēr Itālija saglabā ļoti mazas iespējas palikt elitē, jo no Ķelnes grupas uz pirmo divīziju nevar izkrist Dānija. Itālijai pēdējā spēlē pamatlaikā jāuzvar Dāniju, bet pirms tam dāņiem pamatlaikā jāzaudē zviedriem. Papildus tam itāļiem jātur īkšķi, lai slovāki negūtu nevienu punktu mačos pret Zviedriju un ASV. Ja šie nosacījumi piepildīsies, tad vietu elitē zaudēs Slovākija.

Vācijas izlasē šajā mačā palīdzēja tikko atbraukušais Leons Draizaitls, kurš bija ļoti aktīvs pirmajos divos periodos. Jau spēles ceturtajā minūtē Kristians Erhofs pēc Draizaitla piespēles guva Vācijai pirmos vārtus, bet pēc nepilnas minūtes Mikele Marketi pārsteidza mājiniekus un panāca 1:1. Vācija vadību atguva pirmā perioda izskaņā, kad vairākumu realizēja Matiass Plahta. Otrā perioda sākumā sešu minūšu laikā Janiks Zeidenbergs un Dominiks Kahuns panāca 4:1, nodrošinot mājiniekiem pārliecinošu uzvaru. Atlikušajās 34 spēles minūtēs laukumā dominēja Vācijas hokejisti, kuri spēlēja atraisīti un brīžiem vieglprātīgas paviršības neļāva palielināt pārsvaru. Savukārt itāļi, lai gan vairākas reizes ieguva skaitlisko vairākumu, pie sevišķi labiem momentiem netika un nespēja izrādīt pretestību mājiniekiem.

$duelID=655;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!