Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas hokeja izlase piektdien savās mājās notiekošajā pasaules čempionāta (PČ) pirmajā spēlē Ķelnē ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pārspēja turnīra medaļu pretendēti ASV valstsvienību.

ASV izlase jau no spēles pirmajām minūtēm laukumā darbojās pārliecinošāk un daudz kontrolēja ripu, tomēr Vācijas izlase aizsardzībā spēlēja pacietīgi un gaidīja pretuzbrukumu iespējas. Mača 11. minūtē Patriks Reimers uzmeta vārtu virzienā no aizvārtes, un ripa no ASV vārtsarga Džimija Hovarda atlēca pie Tobiasa Rīdera, kurš veiksmīgi noorientējās situācijā, un meta to vārtos.

Spēles gaita atlikušajā laikā būtiski nemainījās – amerikāņi daudz spēlēja ar ripu un uzbruka, Vācija gaidīja savas iespējas, ātri no aizsardzības dodoties uz priekšu. Trešajā periodā ASV pārsvars bija ievērojams, un spēles rezultāts mainījās 51. minūtē, kad Konors Mērfijs izcēlās ar precīzu tālmetienu.

Tomēr Vācijas izlase trīs minūtes vēlāk realizēja vairākumu, kad Deniss Zeidenbergs meta pa vārtiem, bet Patriks Hagers mainīja ripas lidojuma virzienu un iedabūja to vārtos. Vācieši pēdējās minūtēs veiksmīgi spēlēja aizsardzībā un noturēja rezultātu.

ASV hokejisti šajā mačā izdarīja 43 metienus pa pretinieku vārtiem, bet vācieši meta 27 reizes.

$duelID=579;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!