Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) saņēmusi Vācijas un Francijas kopīgu pieteikumu 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanai.

Vācijas Hokeja asociācijas (DEB) prezidents Uve Harnoss uzskata, ka Vācijas un Francijas kopīgais pieteikums rīkot 2017.gada pasaules čempionātu ir unikāls projekts.

Savukārt DEB ģenerālsekretārs Francs Reindls ir pārliecināts, ka Vācija un Francija kopējiem spēkiem var sarīkot ļoti pievilcīgu čempionātu gan komandām, gan skatītājiem.

Galvenā čempionāta norises vieta varētu būt Vācijā, tomēr tas vēl nav pieņemts. Kā iespējamās pilsētas, kur notiktu čempionāta spēles, šobrīd tiek minētas Berlīne, Manheima un Ķelne.

Kādā no Vācijas pilsētām risinātos vienas apakšgrupas spēles, divas ceturtdaļfināla spēles, pusfināli un mači par medaļām, kas kopumā veidotu 34 spēles.

Vācieši būtu galvenie pasaules čempionāta rīkotāji, sadarbojoties ar vietējām organizācijas komitejām Vācijā un Francijā.

Francijā pasaules čempionāta cīņas varētu notikt Parīzē, kur risinātos otras apakšgrupas spēles un divi ceturtdaļfināli, kas kopā būtu 30 mači.

Viena no populārākajām arēnām Eiropā "Palais Omnisports de Paris-Bercy", kas Parīzē tika atvērta 1984.gadā, tuvāko gadu laikā tiks modernizēta, un tiks palielināta tās ietilpība. Paredzams, ka arēnā vietas būs vismaz 14 000 skatītāju.

Vācija pasaules čempionātu hokejā līdz šim rīkojusi sešas reizes, pēdējo no tām 2010.gadā, kad spēles risinājās Ķelnē, Manheimā un Gelzenkirhenē. Savukārt Francijā pasaules čempionāts noticis tikai divas reizes - 1930.gadā Šamonī un 1951.gadā Parīzē.

Kā ziņots, bez Vācijas un Francijas uz 2017.gada čempionāta rīkošanu patlaban kandidē arī Latvija un Dānija.

Tiesa, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans solījis atsaukt Latvijas kandidatūru uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu, ja vien tuvākajā laikā nemainīsies valsts uzņēmumu attieksme pret sporta veidu un komandu sponsorēšanas principiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!