Foto: IIHF

Vācijas hokeja izlase otrdien, 23. maijā, kā septītā nodrošināja sev vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, Tamperes grupas pēdējā spēlē ar 5:0 sagraujot Franciju.

Vācija tādējādi Tamperes grupas noslēgumā ieņems ceturto vietu, bet ceturtdaļfinālā tiksies ar Rīgas grupas uzvarētāju Šveici. Visticamāk, šī spēle risināsies Rīgā, bet oficiāli par to IIHF paziņos tikai otrdienas vakarā.

Francija pirms šīs spēles sev jau bija nodrošinājusi vietas saglabāšanu elitē un Tamperes grupā nevarēja pakāpties augstāk par sesto vietu. Savukārt Vācijai vajadzēja nokārtot formalitātes, jo uzvara tai dotu uzreiz ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu, negaidot vakara spēles Somija – Dānija iznākumu.

Vācija apņēmīgi sāka spēli, jau ceturtajā minūtē gūstot vārtus pēc skaistas saspēles – precīzs bija Aleksandrs Ēls. Spēles 16. minūtē Frederiks Tifels panāca 2:0, ieliekot drošus panākumus uzvarai. Otrā perioda sākumā Džons Peterka eleganti panāca 3:0, bet pēdējā trešdaļā Daniels Fišbuhs un Maksimiljans Kastners nodrošināja Vācijai uzvaru ar 5:0.

Francija jau trešo spēli pēc kārtas nav guvusi vārtus un "sausums" ilgst jau gandrīz 191 minūti. Francijai nākamgad pirmajās spēlēs būs jācenšas pārtraukt šo nepatīkamo statistiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!