Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vācijas hokeja izlase pasaules čempionāta A apakšgrupas otrās kārtas spēlē Košicē svētdien ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) pārspēja Dānijas valstsvienību, izcīnot otro uzvaru turnīrā.

Vācijas izlasei šajā mačā pirmajā periodā izdevās ātri iedabūt ripu vārtos - Leans Bergmans saņēma ripu, ieslidoja sev ērtā metiena pozīcijā un izpildīja metienu vārtu augšējā stūrī. Dāņi pieprasīja video atkārtojumu, kur tiesneši saskatīja, ka vācietis vārtu priekšā neatļauti kavēja vārtsargu Sebastjanu Dāmu, taču uzbrucējs tā arī ne uz brīdi nebija vārtsarga laukumā.

Cīņa turpinājās ļoti līdzīgā cīņā, bet mača vidusdaļā Leons Draizaitls diriģēja Vācijas izlases izspēli, un viņš piespēlēja Matiasam Plahtam, kurš meta precīzi no labās malas. Tad 13 sekundes pirms otrā perioda beigām Frederiks Tifelss guva vārtus no tuvas distances.

Trešajā periodā Dānijas izlase sparīgi darbojās un centās atspēlēties. 51. minūtē Matiass Bau izcēlās ar ļoti negaidītu metienu, kad no nulles leņķa raidīja ripu vārtu augšējā daļā. Dāņi turpināja uzbrukt, bet vārtus vairs neguva.

Vācijas izlasei šī ir otrā uzvara pasaules čempionātā, un tā sestdien pārspēja Lielbritāniju. Savukārt Dānija divās spēlēs tikusi pie diviem punktiem.

$duelID=1209;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!