Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Vācijas hokeja izlase piektdien ar uzvaru uzsāka 2021. gada pasaules čempionātu hokejā, "Arēnā Rīga" pārliecinoši sagraujot Itālijas valstsvienību.

Vācijas hokeja izlase B apakšgrupas spēlē triumfēja ar rezultātu 9:4 (2:2, 5:0, 2:2).

Spēles sākums bija salīdzinoši intriģējošs, Itālijas izlasei spējot pretoties vāciešiem. Turklāt pēc Toma Kīnhakla vārtu guvuma Itālijas izlase pat izvirzījās vadībā – 25 sekunžu laikā vārtus guva gan Alekss Petans, gan Luka Frigo. Vācijas izlase tūlīt gan rezultātu izlīdzināja, periodam noslēdzoties neizšķirti 2:2.

Paveikt ko vairāk itāļiem gan nebija pa spēkam. Otrajā periodā Vācijas izlase absolūti dominēja, ar 19 metieniem gūstot piecus vārtus. Savukārt trešā perioda ievadā vācieši pat guva vārtus, spēlējot trijatā pret pieciem.

Itālijas izlasei vēlreiz sanāca izcelties divreiz minūtes laikā, bet Vācijas valstsvienība spēli tāpat noslēdza ar graujošo rezultātu 9:4.

Vācijas izlases labā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Marsels Nēbelss, bet 18 gadus vecais Lukass Raihels sakrāja vienus vārtus un divas rezultatīvas piespēles.

Vācijas izlase sestdien tiksies ar Norvēģijas valstsvienību, ar kuru svētdien spēkosies Itālijas hokejisti. B apakšgrupā spēlē arī Latvijas izlase, kas piektdienas vakarā čempionātu uzsāks ar dueli pret Kanādas valstsvienību.

$duelID=1311;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var uzzināt detalizētāku mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!