Foto: AFP/Scanpix
2016. gada pasaules hokeja čempionāta B grupas trešās kārtas spēlē Sanktpēterburgā Vācijas izlase ar rezultātu 5:1 negaidīti uzvarēja Slovākijas valstsvienību.

Slovākiju turnīru iesāka ar divām uzvarām, pievienojoties B grupas līderu pulkam, kamēr vācieši divās spēlēs bija tikuši pie viena punkta.

Spēles devītajā minūtē slovāku spēlētājs Jurajs Mikušs izdarīja tālu metienu pa vārtiem, bet Vācijas izlases vārtsargs Timo Pīlmeiers ar kājsargu atsita. Mareks Bartanuss nespēja ripu iedabūt vārtos ar atkārtotu mēģinājumu, bet viņš saglabāja ripu, piespēlēja to Peteram Cehlārikam, kurš guva "golu". Pirmajā periodā rezultāts vairs nemainījās, bet otro trešdaļu vācieši sāka aktīvāk, kas deva rezultātu.

26. minūtē vācieši ātri iegāja zonā un pēc Fēliksa Šica piespēles Patriks Hagers vārtu priekšā nospēlēja precīzi, izlīdzinot rezultātu. Trīs minūtes vēlāk Filips Gogula izdarīja tālu metienu pēc komandas biedra uzvarēta iemetiena, un ripa pēc rikošeta no pretinieku aizsarga nūjas ielidoja vārtos. Savukārt trešos vārtus Vācija guva vairākumā piecas minūtes pirms trešdaļas beigām – pēc uzvarēta iemetiena notika ātra saspēle, un Dominiks Kahūns no aizvārtes atrada nepiesegto Patriku Reimeru, kurš dubultoja savas komandas pārsvaru.

Trešā perioda sākumā Vācijas izlases uzbrucējs Brūks Meiseks "izpogāja" divus pretinieku spēlētājus un izdarīja precīzu metienu slovāku vārtos. Tam sekoja slovāku vārtsargu maiņa Braņislava Konrāda vietā vārtos stājoties Jūliusam Hudāčekam. Mača beigu daļā Vācijas hokejisti ātri devās pretuzbrukumā, un pēc Patrika Reimera metiena vārtsargs Hudāčeks ripu atsita tieši Dominikam Kahūnam uz nūjas, un viņš šo iespēju izmantoja, panākot 5:1.

Šī uz citu 10. maija spēļu detalizētāku aprakstu var aplūkot portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē.

$duelID=305;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!