Vācijas hokeja izlase pirmdien, 16. maijā, pasaules čempionātā Helsinku grupā sīvā cīņā ar 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) pieveica Francijas valstsvienību, saglabājot labas izredzes pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Vācijai šī bija otrā uzvara trīs spēlēs, bet Francija piedzīvoja otro zaudējumu un sarukušas tās izredzes pacīnīties Helsinku grupā par labāko četrinieku.

Vācijas izlase jau spēles 128. sekundē izvirzījās vadībā, vairākumu izmantojot Danielam Fišbuham. Piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām arī Francija izmantoja skaitlisko vairākumu – ar teicamu "one timer" metienu vārtus guva Aleksandrs Tesjē.

Pirmā perioda beigās Aleksandrs Ēls atguva Vācijai vadību, bet Francija vēlreiz atspēlējās, otrā perioda vidū precīzi metot Ugo Galē. Pēdējās trešdaļas sestajā minūtē Leonards Foderls trešo reizi spēlē vadībā izvirzīja Vāciju, kas vēlāk vairākas reizes neizmantoja iespējas palielināt savu pārsvaru. Mača galotnē Francija nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un divas ar pusi minūtes "apšaudīja" pretinieku vārtus, tomēr Vācija izturēja pēdējo ofensīvu, tiekot pie svarīgiem trim punktiem.

Turnīra turpinājumā Vācijai cīņā par ceturtdaļfinālu vēl jāaizvada spēles pret Dāniju, Itāliju, Kazahstānu un Šveici. Tikmēr Francijai turpinājumā jāspēlē vēl pret Itāliju, Dāniju, Šveici un Kanādu, tādējādi francūžiem jāpaveic mazs brīnums, lai Helsinku grupā kandidētu uz labāko četrinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!