2023. gada pasaules hokeja čempionāta pusfinālu ceturtdien sasniedza Vācijas izlase, kas "Arēnā Rīga" ar rezultātu 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) pārspēja Šveices valstsvienību.

Šveices izlase pasaules čempionāta B grupā izcīnīja sešas uzvaras pēc kārtas un laicīgi nodrošināja sev pirmo vietu grupā. Pēdējā spēlē pret Latviju tā atpūtināja savus līderus un zaudēja pagarinājumā. Savukārt vācieši ceturtdaļfinālam kvalificējās kā ceturtā labākā komanda no A grupas Tamperē.

Vācijas izlase spēles ievadā spēlēja no aizsardzības, bet tad septītajā minūtē tā no savas zonas sāka uzbrukumu, kurā Kajs Vismans piespēlēja Maksimilianam Kasteram, un viņš izdarīja tālu metienu pa vārtiem. Ripu vārtsargs Roberts Majers izlaida starp kājsargiem, un tā lēni ieslīdēja vārtos.

Cīņa turpinājās Šveices pārsvaru ripas kontrolē, bet tā rezultātu izlīdzināja otrās trešdaļas pirmajā minūtē. Šveicieši noturēja ripu uzbrukuma zonā un sāka pozicionālu izspēli, kuras noslēgumā Kevins Fiala atrada Jonasu Zīgentāleru, un viņam izdevās precīzs metiens tuvējā vārtu augšējā stūrī.

Pēc tam Šveices izlasi pievīla spēles disciplīna, un tai nācās sešas minūtes pēc kārtas spēlēt mazākumā. 32. minūtē par grūšanu apmalē 5+20 minūšu sodu nopelnīja viens no Vācijas izlases aizsardzības balstiem Morics Zaiders. Tiesa, šveiciešiem ilgajā vairākumā labas vārtu gūšanas iespējas izveidot neizdevās.

Savukārt Vācijas hokejisti pēc izturētā mazākuma nostiprinājās uzbrukuma zonā. Džons Peterka saņēma piespēli no Dominika Kahūna un izdarīja ļoti precīzu metienu virs Majera kājsarga un zem atsitējcimda. Savukārt mirkli vēlāk vācieši palika mazākumā, taču viņi uzvarēja iemetienā savā aizsardzības zonā. Vojtehs Stahovjaks devās pretuzbrukumā divi pret vienu pa kreiso malu. Viņam netālu bija Niko Šturms, kurš saņēma piespēli un meta ripu vārtos, panākot vadību ar 3:1.

Trešajā trešdaļā vācieši izturēja pretinieku uzbrukumus, bet paši divas reizes pretuzbrukumos trāpīja pa vārtu stabu. Rezultāts šajā mačā vairs nemainījās.

Vācijas izlase iepriekš pasaules čempionāta pusfinālā spēlēja 2021. gadā Rīgā, toreiz pie medaļām netiekot. Vēl pirms tam viņiem tas izdevās 2010. gadā, kad turnīrs notika Ķelnē. Šveices izlase ceturto čempionātu pēc kārtas palika bez pusfināla.

Šveice – Vācija 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Vārtu guvēji
: Jonass Zīgentālers (20:43 min., 1:1) – Maksimilians Kastners (6:25 min., 0:1), Džons Peterka (37:51 min., 1:2), Niko Šturms (38:37 min., 1:3)
Soda minūtes: 8 – 29
Metieni pa vārtiem: 30 (12+9+9) – 23 (10+9+4)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!