Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vācijas hokeja izlase, gūstot divus vārtus pēdējā trešdaļā pusotrā minūtē, pasaules čempionātu sāka ar uzvaru, Košices grupā ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pieveicot potenciālo pastarīti Lielbritāniju.

Lielbritānija 1994. gadā izkrita no elites grupas un pēc 24 gadu pārtraukuma pērn izcīnīja tiesības atkal spēlēt spēcīgāko sabiedrībā. Lai gan daudzi uzskata Lielbritāniju par potenciālo pastarīti, Vācijai – regulārai elites dalībniecei – spēlē tik viegli neklājās.

Pirmajā periodā komandām tā arī neizdevās gūt vārtus, lai gan labākās iespējas bija tieši britu hokejistiem. Otrā perioda pašā izskaņā Vācijai izdevās uzlauzt Lielbritānijas aizsardzības mūrus – pēc neliela haosa pie britu vārtiem ar precīzu metienu izcēlās Morics Zeiders.

Pēdējās trešdaļas sākumā vāciešus "atvēsināja" Maiks Hamonds, panākot 1:1. Uzvaru Vācija panāca trešā perioda vidū, kad pusotras minūtes laikā Jasins Ehlizs un Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Leons Draizaitls panāca 3:1.

Košices grupas cīņu turpinājumā svētdien Vācija tiksies ar Dāniju, bet Lielbritānijai rītvakar smags pārbaudījums – cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas hokejistiem.

$duelID=1197;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!