Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
2022. gada pasaules hokeja čempionāta A apakšgrupas spēle starp Vāciju un Dāniju aizkavējās, jo to aizkavēja neliels ugunsgrēks. Abas komandas laukumā devās ar kavēšanos, un ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Vācija.

Kanādas sporta medijs TSN vēstīja, ka aptuveni pulksten 15:30 spēlētāji gatavojās doties uz ledus, lai iesildītos, bet arēnā esošie cilvēki esot sajutušu deguma smaržu. Tika izsaukti ugunsdzēsēji, bet visi cilvēki tika evakuēti.

Dānijas televīzijas kanāla "TV 2 Sport" komentētājs Jimmijs Bejgārds ziņoja, ka ugunsgrēks esot izcēlies virtuvē spēlētāju zonā. Tur bija jūtama spēcīga dūmu smaka un arēnā ieradās vairāk nekā 10 ugunsdzēsēju automašīnas.

Pati IIHF ilgstoši neziņoja par incidentu. Spēles tiešraidē tika demonstrēta tukšā Helsinku arēna, bet titros bija rakstīts "Spēles sākums kavējas incidenta dēļ". Tika nolemts, ka spēle sāksies pulksten 18, kas ir stundu un 40 minūtes vēlāk nekā bija paredzēts.

Vācijas izlase vienīgos vārtus guva vairākumā, kad pacietīga uzbrukuma noslēgumā Marcels Nēbels izdarīja metienu, bet Marks Mihaeliss ar nūju mainīja ripas lidojuma virzienu un izvirzīja vadībā savu komandu.

Vācijas hokejisti šajā mačā trīs reizes ripu trāpīja pa vārtu pārliktni, bet visus 18 dāņu metienus pa vārtiem atvairīja vārtsargs Filips Grūbauers. Vācieši pa vārtiem meta tikai 13 reizes.

Šī uzvara Vācijai ļāva nostiprināties A apakšgrupas trešajā vietā, četrās spēlēs tiekot pie deviņiem punktiem. Dāņi tikuši pie sešiem punktiem četrās spēlēs, kas dod ceturto vietu.

Portāls "Delfi" piedāvāja pēcpusdienas spēļu teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!