Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vācijas hokeja izlase piektdien pārliecinoši sakāva Itālijas valstsvienību, abām komandām kopā aizvadot līdz šim rezultatīvāko spēli 2022. gada pasaules čempionātā.

Vācijas hokejisti spēlē uzvarēja ar rezultātu 9:4 (4:0, 2:1, 3:3). Iepriekš vārtiem bagātākās spēles gods šajās meistarsacīkstēs piederēja Dānijai un Kazahstānai (9:1).

Zīmīgi, ka arī pirms gada Rīgā uzņemtajā čempionātā Vācijas izlase turnīra pirmajā spēlē Itālijas hokejistus pieveica ar rezultātu 9:4.

Vācieši spēli sāka pārliecinoši, ko gan nevar teikt par Itālijas izlases vārtsargu Davidi Fadani, kurš pirmo 13 minūšu laikā atvairīja tikai divus no pieciem metieniem. Viņa vietā stājās Džastins Facio, taču Daniels Fišbuhs kļuva jau par trešo Vācijas hokejistu, kurš guva vārtus, vārtsargu pārspējot ar metienu starp kājsargiem – rezultāts 4:0.

Itāļu gatavība izpildīt metienus pie pirmās iespējas ļāva viņiem izlīdzināt rezultātu uz tablo. Pirmos vārtus otrajā trešdaļā guva Lūkass Raihels, bet tad rezultātu 5:1 panāca Tomaso Traversa.

Zināmas pretošanās pazīmes jau bija novērojamas trešajā trešdaļā, kad rezultāts varēja kļūt 8:4, bet soģi zonas pārkāpuma dēļ neieskaitīja itāļiem vārtus. Tā vietā ar rezultatīvu metienu izcēlās Samuels Soramīss, kurš nodrošināja rezultātu 9:3, bet mača pēdējā minūtē vārtus paspēja gūt Daniels Mantenuto.

Vācijas izlase ar 12 punktiem piecās spēlēs nostiprinājusies A grupas trešajā pozīcijā. Savukārt itāļiem joprojām ir tikai viens punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!