Foto: EPA/Scanpix/LETA
Vācijas hokeja izlase otrdien pasaules čempionāta A grupas spēlē Košicē izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, turnīru turpinot perfekti.

Vācijas hokejisti ar rezultātu 3:1 (1:0, 2:1, 1:0) pārspēja Francijas valstsvienību, izvirzoties A grupas līderpozīcijā.

Mača 18. minūtē Vācijas izlase sodīja pretiniekus par paviršu spēli, un Morics Zeiders vārtu priekšā saņēma ripu no Patrika Hāgera un raidīja to pāri vārtsarga plecam. Otrā perioda pirmajā daļā Francija pretuzbrukumā rezultātu izlīdzināja, kad Tims Bozons perfekti piespēlēja Damjēnam Flerī, kurš, neapturot ripu, raidīja ripu vārtos.

Tad Vācijas izlases vārtsargs Filips Grūbauers spēli nevarēja turpināt, un viņš pameta laukumu. Vārtos stājās Niklass Treitle, un Vācijas izlasi tas šķietami iedvesmoja, jo nākamajās minūtēs spēle ritēja Francijas aizsardzības zonā. 34. minūtē Matiass Plahta izcēlās ar precīzu tālmetienu, bet četras minūtes vēlāk Dominiks Kahūns no aizvārtes lieliski piespēlēja Leonam Draizaitlam, kurš neviena nepiesegts panāca rezultātu 3:1. Korbinians Holcers pēdējā minūtē raidīja ripu pāri visam laukumam, kad francūži bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un panāca mača gala rezultātu.

Vācijas izlasei šajā pasaules čempionātā bijis pateicīgs spēļu kalendārs, un iepriekšējās spēlēs viņi ar 3:1 pārspēja Lielbritāniju, kā arī ar 2:1 uzveica Dāniju. Ar deviņiem punktiem Vācija ir līderpozīcijā, bet Francijas kontā trīs spēlēs izcīnīts viens punkts.

$duelID=1227;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!