Vācijas hokeja izlase pirmdien 2021. gada pasaules čempionāta spēlē piekāpās ASV hokejistiem, nespējot rast pārsvaru pār Latvijas valstsvienību pirms abu vienību savstarpējās spēles, kas palīdzēs noteikt ceturtdaļfinālu dalībnieces.

ASV hokejisti spēlē uzvarēja ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0), kļūstot par otro komandu B apakšgrupā, kas nodrošinājusi vietu nākamajā kārtā.

Lai gan spēles ievadā dominēja acīm tīkams mača temps, ar laiku abas komandas vairāk piekopa divcīņas gar laukuma apmalēm. Īpaši saraustīts bija otrais periods, kurā kopā bija novērojami tikai deviņi metieni pa Kala Pītersena un Fēliksa Brikmana sargātajiem vārtiem.

ASV hokeja izlase gan savu iespēju sagaidīja, otrās trešdaļas izskaņā tiekot pie skaitliskā vairākuma. Vārtus guva Džeisons Robertsons, kurš ar atkārtotu metienu ripu nogādāja nepiesegtā vārtu stūrī.

Vācijas izlase ievērojami sāka kāpināt tempu, ar aktīvu presingu piespiežot ASV hokejistiem uzturēties savā laukuma pusē. Uzdevumu augstumos gan bija Pītersens, kurš atvairīja visus 33 vāciešu metienus. Pēdējo uzbrukumu vilni Vācijas izlase sagādāja, vairākumā pievienojoties arī sestajam laukuma spēlētājam. ASV vienība veiksmīgi atkāvās līdz Kolins Blakvels tika pie iespējas raidīt ripu tukšos vārtos.

ASV izlase pēc sešām spēlēm sakrājusi 15 punktus, bet ierindojas otrajā vietā grupā aiz Somijas, kura uzvarēju vienību savstarpējo spēli. Savukārt Vācijas izlase ar deviņiem punktiem sešos mačos saglabā ceturto vietu apakšgrupā. Tikpat punktu ir arī Latvijas valstsvienībai.

Portāls "Delfi" jau iepriekš aprakstījis dažādos iespējamos scenārijus, kuri var ļaut vai liegt Latvijas hokeja izlasei kvalificēties ceturtdaļfinālam. Latvijas hokejistiem, iespējams, otrdien pietiks ar uzvaru papildlaikā pret Vācijas izlasi. Lai tā notiktu, nepieciešams, lai Kazahstānas izlase pirmdienas vakarā negūst ne punkta pret Norvēģijas izlasi vai Kanādas valstsvienība otrdien no rīta neizcīna trīs punktus pret Somijas izlasi. Abām konkurentēm šos uzdevumus izpildot, Latvijas hokejistiem būs nepieciešama uzvara pamatlaikā.

$duelID=1399;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!