Foto: AFP/Scanpix
Vadošajam Dānijas hokeja izlases uzbrucējam Janikam Hansenam sestdien piespriesta vienas spēles diskvalifikācija, vēsta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Šādu sodu Hansens saņēmis par rupju spēka paņēmienu pasaules čempionāta pirmajā spēlē pret Čehijas valstsvienības aizsargu Ždeneku Kutlāku.

Vienā no mača epizodēm Hansens no mugurpuses spēcīgi iegrūda Kutlāku laukuma apmalē. Pēc šī spēka paņēmiena čehu aizsargs guva traumu galvas un kakla rajonā.


Aizvadītajā spēlē Dānijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 0:2.

Diskvalifikācijas dēļ Hansenam nāksies izlaist savas valstsvienības nākamo maču svētdien pret Itāliju.

26 gadus vecais Hansens šajā sezonā spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Vankūveras "Canucks", kura rindās 82 regulārā čempionāta spēlēs guva 16 vārtus un veica 23 rezultatīvas piespēles.

Uzbrucējam šī bija piektā sezona NHL.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Bez Dānijas un Čehijas izlasēm Stokholmā spēlēs arī Latvija, Krievija, Zviedrija, Itālija, Vācija un Norvēģija.

Savukārt Helsinku apakšgrupā spēlē pašreizējā pasaules čempionvienība Somija, kā arī Kanāda, ASV, Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!