Foto: F64

Ivara Punnenova pirmā spēle 2023. gada pasaules čempionātā ilga vien nepilnas piecas minūtes, tomēr pēc mača pret Kanādu kritika viņa virzienā par ielaistajiem vārtiem netika raidīta, un galvenais treneris Harijs Vītoliņš norādīja, ka pārdega visa komanda.

Vītoliņš un Latvijas izlases vārtsargu treneris Artūrs Irbe pirmajā mačā pret kanādiešiem no pirmās minūtes vārtu drošību uzticēja Punnenovam, jo viņš ar komandu izgāja visu sagatavošanās posmu. Tomēr spēles pirmajās piecās minūtēs viņš ielaida divus vārtus, atvairot trīs no pieciem pretinieku metieniem. Tad abi treneri apspriedušies un nolēmuši veikt maiņu, laukumā sūtot šosezon Nacionālajā hokeja līgā (NHL) debitējušo Artūru Šilovu.

Punnenovam šis mačs krasi atšķīrās no iepriekšējā, ko viņš aizvadīja valstsvienības sastāvā pasaules čempionātā. 2021. gada turnīrā viņam bija "sausā" spēle pret Itāliju, atvairot visus 12 metienus pa vārtiem. Aizvadītā gada turnīru viņš izlaida, bet piektdien viņam pretī bija pavisam cita līmeņa pretinieks.

"Es gribu teikt, ka mēs visi pārdegām. Visi esam atbildīgi par visiem goliem. Negribu tagad nevienu izcelt – Ivaru, kādu aizsargu vai uzbrucēju," pēc mača sarunā ar medijiem teica Vītoliņš. Arī Šilovam pašam bijušas spēles, kurās ātri ielaidis divus vārtus, un pēc šādiem momentiem esot grūti ieiet spēlē. "Uzskatu, ka to ir jāaizmirst un jāiet vienkārši uz priekšu".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!