Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vācijas hokeja izlase trešdien, 15. maijā, guva savu ceturto uzvaru četrās spēlēs pasaules čempionātā, mača izskaņā gūstot divus vārtus un ar 3:2 sarūgtinot turnīra rīkotāju Slovākiju.

Slovāki burtiski pēdējā sekundē ielaida golu mačā pret Kanādu, piedzīvojot zaudējumu, bet tagad nepilnās pēdējās divās minutēs nenosargāja pārsvaru, ielaižot divas ripas savos vārtos. Slovākija līdz ar šiem dramatiskajiem diviem zaudējumiem pamatlaikā praktiski atvadījusies no cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, bet Vācija ar ceturto uzvaru praktiski nodrošinājusi sev vietu labāko astotniekā.

Asā un brīžiem pat rupjā cīņā pirmais gols tika gūts otrā perioda sākumā, kad teicami nospēlēja vācu uzbrucējs Marks Mihaeliss. Pēc dažām minūtēm Vāciju iegāza disciplīnas trūkums, jo neilgā laika posmā vācieši nopelnīja divus noraidījumus. Slovāki sākumā ātri izmantoja lielo vairākumu (tālšāviens padevās Andžejam Sekeram), bet pēc nepilnas pusotras minūtes Lubors Hudačeks vadībā izvirzīja Slovākiju.

Līdz pat mača beigām slovāki kontrolēja notikumus un šķietami bija tuvu uzvarai, tomēr pārsvaru nenosargāja. Vācija nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un tas deva augļus – ar spēcīgu metienu Markuss Eizenšmids izlīdzināja rezultātu. Tomēr slovākus atlikušajā laikā atkal sagaidīja "auksta" duša: 27 sekundes pirms pamatlaika beigām vācu zvaigzne Leons Draizaitls ar plaukstas metienu apklusināja Košices arēnu.

$duelID=1237;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!