Foto: LETA/Privātais arhīvs/DELFI

"Diplomātu jociņi, smejos balsī" – tā vietnē "Twitter" raksta tviterlietotāja Marika. Lielisku humora izjūtu nodemonstrējis Šveices vēstnieks Latvijā Martins Mišlē, kurš pēc savējo zaudējuma piedāvājis praktisku palīdzību kolēģiem, lai tie labāk tiktu galā ar ziedu kalniem, ko Latvijas hokeja izlases fani noliek pie pretinieku vēstniecībām.

Pēc tam, kad Latvijas izlase Pasaules čempionātā ar 4:3 pieveica līdz tam dominējošo Šveices komandu, vēstnieks Mišlē internetā publiskoja attēlu ar ziedu krāvumu pie vēstniecības nama Smilšu ielā, slavējot gan mūsu hokejistus, gan lieliskos fanus. Attēlu komentēja Kanādas vēstnieks Kevins Rekss, sakot: "Laipni lūgti klubiņā!"

Tobrīd vēl neko ļaunu nenojauta Zviedrijas vēstniece Kārina Hēglunde: "Nekā personīga, dārgie draugi, bet es tomēr ceru nepievienoties jums pēc šā vakara spēles," viņa iesaistījās vēstnieku sarunā. Kā zināms, arī Zviedrijas hokejistus mēs salocījām tā, ka šņarkst!

"Jūs esat oficiāli pievienota," jau pēc spēles tviterī rakstīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Nākamajā dienā Šveices vēstnieks nāca klajā ar vēstniecības vāžu komplektu, ko piedāvā iegādāties citām vēstniecībām Latvijā. "Šveices vēstniecība pārdod skaistu vāžu komplektu, lietotas tikai vienreiz. Ieinteresētās vēstniecības laipni aicinātas sazināties ar mani privāti," rakstīja Mišlē.

Latvijas fani tviterī norādīja, ka varbūt nevajag steigties ar vāžu pārdošanu, jo tās vēl var noderēt nākamgad, taču Mišlē korekti atbildēja, ka tādā gadījumā atpirks tās no Zviedrijas vai Kanādas vēstniecībām.

Diplomātu sarunā noraudzījās arī kolēģi ASV vēstniecībā:

Latvijas mačs ar Kanādu – sestdien pulksten 14.20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!