Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlasei nav bijis šaubu, ka tā var uzvarēt ASV un iegūt pasaules čempionāta bronzu, pēc vēsturiskā panākuma sarunā ar Latvijas Televīziju sacīja šī mača uzvaras vārtu autors Kristiāns Rubīns.

Latvijas hokejisti svētdien Tamperē vēsturiski izcīnīja pasaules čempionāta bronzu - mazajā finālā ar 4:3 pagarinājumā apspēlēta ASV. Latvieši divreiz izvirzījās vadībā, bet trešā perioda ievadā amerikāņi nonāca priekšā ar 3:2, tomēr tieši Rubīns pamatlaika izskaņā panāca neizšķirtu un pēc tam pagarinājumā atnesa arī uzvaru.

"Nekad spēle nebeidzās. Arī kad amerikāņi iemeta, fani deva spēku un uzreiz sāka kliegt: "Latvija, Latvija!" Tas dod mums emocijas un spēku. Zinājām, ka varam," daudzos latviešu fanus Tamperē slavēja Rubīns.

"Trešo vārtu guvumā Ločmelis labi atdeva piespēli, iemetu un spēle bija mūsējā. Pagarinājumā bija tikai laika jautājums - kam būs?" teica Rubīns.

Aizsargs neslēpa - komandā bija pārliecība, ka var izcīnīt pasaules čempionāta medaļas. "Nekad nebija šaubu par to, ko varam izdarīt. Spēles gaitas laikā amerikāņi laikam saprata, ka nebūs tik viegli, un deva mums gan laiku, gan vietu. Un mēs to izmantojām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!