Somijas hokeja izlase izceļas ar izteiktu pragmatismu, spēļu laikā gudri pārejot no agresīvas spēles uz pasīvu rīcību, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) partnera "Bite" veidotajā pasaules čempionāta dienasgrāmatā spriež viens no Latvijas hokeja izlases treneriem Artis Ābols.

Latvijas hokejisti pēc zaudējuma ASV vienībai sestdien laukumā tiksies ar Somijas valstsvienību, kas turnīra pirmajā mačā ar 5:0 pieveica Norvēģijas izlasi.

Galvenā trenera Harija Vītoliņa asistents Artis Ābols izceļ, ka somus raksturo pragmatisms. "Viņi ir disciplinēti un pragmatiski. Mums jau tādiem pašiem jābūt. Lielu atšķirību starp tām komandām [ASV un Somiju] nav. Es somu izpildījumā redzu vienu niansi – šo pragmatismu. Redzama agresivitāte, un tad pēkšņi viņi var nospēlēt arī pasīvāk. ASV izpildījumā to praktiski neredzējām."

Speciālists sarunā arī klāstīja vairāk par neizmantotajām vārtu gūšanas iespējām pret ASV valstsvienību. Šo spēles sastāvdaļu pēc piektdien piedzīvotā zaudējuma izcēla arī Andris Džeriņš un Kārlis Čukste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!