Puse Krievijas izlases spēlētāju pameta laukumu laikā, kad pēc pasaules čempionāta finālmača tika apbalvota Kanādas valstsvienība, un par šo necieņas izrādīšanu var tikt sodīta Krievijas Hokeja federācija (KHF), ziņo vietējie mediji.

Pēc sudraba medaļu saņemšanas Krievijas izlases spēlētāji sāka pamest laukumu, lai gan komandas līderi mēģinājuši kolēģus aizkavēt.

"Nesaprotama situācija izveidojās, es nezinu, kāpēc tā sanāca, bet viena grupa puišu sāka pamest laukumu, kamēr otra palika," sarunā ar aģentūru "R-Sport" neērto situāciju komentē Krievijas izlases aizsargs Dmitrijs Kuļikovs. "Protams, kad lielākā daļa mūsu hokejistu bija aizgājuši, arī pārējie devās prom. Personiski es biju tajā grupā, kas palika noklausīties himnu, jo domāju, ka pēc tam atskaņos mūsējo. Mēs tomēr cīnījāmies un centāmies, lai iekļūtu finālā."

Cits krievu aizsargs Jegors Jakovļevs norāda, ka šajā situācijā nav iemesla runāt par necieņas izrādīšanu uzvarētājiem. "Mūsu aiziešanā no laukuma nav jāmeklē nekādi žesti un zemteksti," viņš saka. "Mēs vienkārši nesapratām situāciju - paskatījāmies viens uz otru un nesapratām, ko darīt, tāpēc devāmies uz ģērbtuvēm."

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels, komentējot šo situāciju, izteicies, ka Krievijas Hokeja federācija tiks sodīta.

"29 pasaules čempionātu laikā, ko esmu apmeklējis, ne reizi neko tādu neesmu pieredzējis," aģentūrai TASS izteicies IIHF prezidents. "Tas, ko izdarīja Krievijas komanda, ir absolūti nepieņemami. Uz ledus spēles laikā var notikt jebkas - sadursmes, kautiņi. Bet necieņas izrādīšana pretiniekam pēc mača nekam neder."

"Pēc atgriešanās no čempionāta apspriedīsim šo incidentu un sazināsimies ar Krievijas Hokeja federāciju. IIHF ir spēkā esošs nolikums, atbilstoši kuram tiks piespriests sods," uzsver Fāzels.

Kā zināms, par šāgada pasaules čempioniem kļuva Kanādas izlase, kas finālspēlē ar 6:1 sagrāva Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!