Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzvaras pār Norvēģiju un Slovēniju bijušas ļoti saspringtā mača galotnē, bet galvenais treneris Harijs Vītoliņš šādā manierē būtu ar mieru uzvarēt arī nākamajās spēlēs, viņš medijiem stāstīja pēc panākuma.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti piektdien izcīnīja savu trešo uzvaru pasaules čempionāta B apakšgrupas spēlē "Arēnā Rīga", ar rezultātu 3:2 pieveicot Slovēniju. Šī uzvara ļauj turpināt cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

"Šajā turnīrā katra komanda cīnās par savu izdzīvošanu, mēs arī. Pēc viļņainas spēles mēs mācējām trešo trešdaļu nostabilizēt, mēs labi nospēlējām aizsardzībā, taču radījām maz momentus," par dueli pret slovēņiem teica Vītoliņš. "Nezinu, kā būtu aizgājusi spēle, ja ceturtie vārti būtu ieskaitīti. Svarīga tomēr ir uzvara, garastāvoklis viesiem ir labs. "

Vītoliņš neslēpa, ka otrās trešdaļas sākumā pievīla disciplīna, nopelnot divus ātrus noraidījumus, bet sniegumā vairākumā esot fāzes, kurās bija labas izspēles, metieni pa vārtiem, uzvarēti iemetieni. Tāpat gana labi izdevās ieiet uzbrukuma zonā.

Uz nākamo spēli Latvijas izlasei ir jāuzlabo disciplīna, un katram spēlētājam ir jādara savs darbs. "Aizsargu pieslēgšanās uzbrukumiem nedrīkst skādēt aizsardzību. Aizsargi pārāk agresīvi gāja palīdzēt uzbrucējiem, kas deva pretuzbrukumus pretiniekiem," norādīja Vītoliņš, atgādinot arī par epizodi, kurā Rūdolfs Balcers saskrējās ar Kristapu Zīli. "Uzbrucējiem tieši tas pats – disciplīna aizsardzībā. Mazās nianses mums ir jāuzlabo."

Vītoliņš rezumēja, ka spēle ir jāvienkāršo un ka šī nebija skaistākā uzvara. Treneris piekrita arī komandas kapteiņa teiktajam, ka Latvijas komandai jāiemācās spēli ņemt savās rokās. "Viņi gāja uz visu banku, bet mēs nosargājām uzvaru. Man nekas nebūtu pretī, ja mēs šādi uzvarētu vēl divas spēles."

Latvijas izlase trešajā ceturtdaļā spēlēja ar trīs centra uzbrucējiem, jo Dans Ločmelis vairs netika laists laukumā. Treneris stāstīja, ka Ločmelis zaudēja iemetienos un spēles gaitas dēļ nolēma viņu pasaudzēt.

Latvijas hokejisti jau sestdien aizvadīs nākamo spēli, kurā jātiekas ar Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!