Foto: LETA

Šovakar gaidāmajā mačā Latvijas hokejistiem, lai veiksmīgi nospēlētu pret Kanādu, laukumā vajadzēs saglabāt disciplīnu, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Piektdien "Arēnā Rīga" plkst.20.20 Latvijas valstsvienība ar maču pret Kanādu sāks pasaules čempionātu.

"Šobrīd ir labs noskaņojums, bija jūtama neliela nervozitāte treniņā, bet tas ir normāli. Galvenais saglabāt pārliecību," stāstīja Vītoliņš, kurš izcēla, ka tā būs pirmā spēle, kas garajā sagatavošanās posmā tika ilgi gaidīta.

"Arī tagad no rīta uz ledus kustības bija nedaudz stīvas, nebija viegluma, taču domāju, ka tas pāries un vakarā viss būs labi," turpināja treneris.

Treneris norādīja, ka viens no galvenajiem uzdevumiem hokejistiem mačā pret Kanādu būs disciplīnas saglabāšana laukumā.

"Ja būs disciplīna, tad būs arī rezultāts. Nedrīkst noraidīties, pašiem jāspēlē aktīvi, lai pretinieku izsistu no ierastās pieci pret pieci spēles, lai viņi noraidītos. Disciplīna būs noteicošais faktors," skaidroja treneris.

Jau ziņots, ka Latvijas vārtus pirmajā mačā sargās Ivars Punnenovs.

"Viņš ir nopelnījis vietu sastāvā un jau no pirmās dienas bija kopā ar mums. Mums ir trīs labi vārtsargi un, ja viņi visi trīs spēlēs labi, tad arī visa komanda būs tāda pati, cīnīsies, bloķēs metienus un neļaus pretiniekiem iet savu vārtu priekšā. Mēs varam uzvarēt tikai kā komanda," norādīja Vītoliņš.

Tāpat, runājot par sastāvu, viņš atklāja, ka ārpus pieteikuma mačam paliks uzbrucējs Renārs Krastenbergs un aizsargs Arvils Bergmanis.

Atšķirībā no Latvijas valstsvienības, kas gatavojās pasaules čempionātam vairāk nekā mēnesi, kanādieši aizvadīja tikai vienu pārbaudes spēli un kopīgus treniņus sāka apmēram nedēļu pirms meistarsacīkstēm.

Vītoliņš neslēpa, ka Latvijas izlases treneru kolektīvs kanādiešu pārbaudes spēli pret Ungāriju ir noskatījies, secinot, ka Kanādas vienība turpina spēlēt ātru hokeju, kā tas ir ierasts visus iepriekšējos gadus.

"Viņi spēlē aktīvi un mēģina to darīt pa visu laukumu. Aizsargi nebaidās pieslēgties uzbrukumos. Tas ir tas, kam mums jābūt gataviem. Arī ungāri četras vai piecas reizes izgāja ātrajā uzbrukumā divatā pret vienu aizsargu, tāpēc viņus var arī var apspēlēt pretuzbrukumos," pretiniekus īsi raksturoja treneris.

Pasaules čempionāta turpinājumā sestdien Latvija spēkosies ar Slovākiju, 15.maijā - ar Čehiju, 17.maijā - ar Norvēģiju, 19.maijā - ar Slovēniju, 20.maijā - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23.maijā stāsies pretī Šveicei.

A apakšgrupā, kas spēlē Tamperē, spēkus mēros Austrija, Dānija, Francija, Vācija, Ungārija, Zviedrija, ASV un Somija.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!