Foto: LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase, izcīnot divas uzvaras pār Kazahstānu, noslēdza sagatavošanās posmu uz pozitīvas nots, pēcspēles preses konferencē atzina valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka noslēdzošajā pārbaudes spēlē Latvija pirmdien mājās ar 5:1 uzvarēja Kazahstānu.

"Beidzām sagatavošanās posmu uz pozitīvas nots. Ir tāda pārliecība puišiem, ka darbs nav padarīts velti," pēc otrās uzvaras divās dienās teica treneris. "Jebkura uzvara ir papildu enerģija nākamajai spēlei. Dodamies uz pasaules čempionātu labā garastāvoklī. Protams, ir ko pieslīpēt un analizēt. Bija ļoti daudz kvalitātes kļūdas metienos un piespēlēs, bet bija pareiza kustība, kas ir pats galvenais."

Pēc šīs spēles Vītoliņam būs jānosauc tie hokejisti, kuri pārstāvēs Latvijas izlasi pasaules čempionātā, un, kā viņš norāda, tas ir viens no sāpīgākajiem un grūtākajiem trenera pienākumiem.

"Visi sevi parādīja pietiekoši labi. Visi ir to pelnījuši, jo ir kaut ko izdarījuši un izgājuši visam cauri," piebilda treneris.

Pirmo reizi sagatavošanās posmā pirmdien laukumā devās Kristaps Zīle, kurš iepriekš vēl atguvās no savainojuma. Vēl svētdien Vītoliņš izteica neskaidrību par aizsarga gatavību spēlēt ar pilnu atdevi, taču šodien Zīle laukumā sevi parādīja atzīstami. "Vēl nesanāca ar viņu aprunāties, bet pēc kustībām un spēles, likās, ka viņam viss ir labi," norādīja treneris.

Tāpat šajā mačā trešās trešdaļas izskaņā pēc sitiena pa seju laukumu pameta Rodrigo Ābols, bet galvenais treneris atklāja, ka hokejistam viss ir kārtībā un nekas nopietns nav noticis, kas varētu aizkavēt viņa spēlēšanu meistarsacīkstēs.

Vītoliņš norādīja, ka abās spēlēs varēja manīt, ka Latvijas hokejistiem vēl ir jāuzlabo vairākums, jo, neskatoties uz to, ka tiek gūtas daudzas iespējas, neizdodas tās pārvērst gūtos vārtos. "Pret stipriem pretiniekiem nebūs tik daudz momentu kā šodien, tāpēc tie ir vairāk jāizmanto," viņš izcēla.

Latvijas izlase pasaules meistarsacīkstēs B grupā Tamperē krustos nūjas ar Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Lielbritāniju un Austriju. A grupā Helsinkos spēlēs Kanāda, Vācija, Šveice, Slovākija, Dānija, Kazahstāna, Itālija un Francija.

2022. gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies no 13. līdz 29. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!