Foto: F64

Latvijas hokeja izlase ar iekļūšanu 2023. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā tika atalgota par labi padarītu darbu, un galvenais treneris Harijs Vītoliņš nav pārliecināts, ka vēl kāda komanda šajā turnīrā varētu padarīt tādu darba apjomu.

Latvijas hokeja izlase otrdien, 23. maijā, noslēdzošajā B apakšgrupas mačā pret Šveici izcīnīja vajadzīgo punktu, kas ļāva sasniegt ceturtdaļfinālu. Latvieši uzvarēja pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0), grupā izcīnot trešo vietu. Ceturtdien Latvijai ceturtdaļfinālā Rīgā pretī stāsies Zviedrijas izlase.

"Emocijas ir fantastiskas, mēs dzīvojam šādu mirkļu dēļ," pēc spēles medijiem teica Vītoliņš. "Es negribu runāt par spēles skaistumu, bet šī bija rakstura cīņa. Svarīgā momentā mums vajadzēja un mēs atradām spēkus. Es vēlreiz pārliecinājos, ka labi padarīts darbs atalgojas. Puiši cīnījās kā zvēri."

Latvijas izlases galvenais treneris uzsvēra, ka sagatavošanās posmā viņš ne no viena nedzirdēja kaut kādu čīkstēšanu, jo visi jau iepriekš bija vienojušies par to, ka viss tiek izrunāts "Teicu, ja ir kaut kādas problēmas, tad uzreiz arī pasakām un beidzam, bet tālāk ejam visam cauri bez pretenzijām. Es nezinu, vai vēl kāda izlase var izdarīt tādu darba apjomu. Fortūna vienmēr palīdz tiem, kas strādā," uzsvēra Vītoliņš.

Latvijas izlasei vietu ceturtdaļfinālā varēja nodrošināt arī Slovākijas izlases zaudēts punkts pēdējās divās spēlēs, taču slovāki savu darbu paveica pietiekami labi. Vītoliņš pēc pagājušās spēles teicis, ka tikai pašu spēkiem Latvijas izlase dabūs ceturtdaļfinālu. Arī sapulcē pirmdien viņš uzsvēris, ka gatavošanās notiek tikai savai spēlei.

Latvijas izlase mačā pret Šveici divas reizes izvirzījās vadībā, taču trešajā trešdaļā šveicieši spēja pārņemt vadību, kad precīzs bija Anderss Ambils. Vītoliņš teica, ka komanda tajā brīdī nesašļuka. Tā turpināja strādāt pēc sava plāna un pārgāja uz spēlēšanu trīs maiņās, lai saglabātu dinamiku. "Mēs pat nepaspējām tā riktīgi sanervozēties. Domāju, ka cilvēki tribīnēs vai pie televizora ekrāniem vairāk sanervozējās," viņš sacīja.

"Tagad, lai tās emocijas nāk ārā. Rīt būs jauna diena, tad arī analizēsim un gatavosimies. Ar svaigām domām iesim uz priekšu. Pozitīvās emocijas arī palīdzēs atjaunoties," pārliecināts bija Vītoliņš.Viņš piebilda, ka Latvijas izlasei "viss vēl tikai sākas", tāpēc viņš neatļaus spēlētājiem iedzert alu. Bet par spēli pret Zviedriju viņš vēl negribēja runāt.

Ceturtdaļfinālā Latvijas izlasei atkal būs mājas spēles priekšrocība. "Publika mums ir sestais laukuma spēlētājs. Mums viņš ir jāizmanto," uzsvēra treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!