Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš apzinās, ka zaudējums Slovākijas valstsvienībai ir ļoti sāpīgs, un tas nozīmē, ka ceturtdaļfināla sasniegšanai būs jāpārspēj viena no medaļu pretendentēm Čehija.

Latvija līdzīgā duelī sestdien ar rezultātu 1:2 piekāpās Slovākijai, piedzīvojot otro zaudējumu divās dienās. Svētdiena Latvijas hokejistiem būs brīva no spēlēm, bet pirmdien jau gaidāma spēle pret Čehiju.

"Ir divējādas sajūtas. Protams, hokejs bez kļūdām nav iespējams, taču mums augstā līmenī bija pašatdeve un disciplīna," sacīja Vītoliņš, paužot prieku par to, ka viņa komanda ne reizi nepalika mazākumā. "Mums bija pietiekami daudz momentu, lai izvirzītos vadībā. Pietrūka aukstasinība un pareizais lēmums konkrētā situācijā. Es saprotu, kā tas ir, kad publika dzen uz priekšu, pats esi "putās" un skrien, bet šoreiz tā sanāca."

Otrās trešdaļas sākumā Latvijas treneri lēma veikt izmaiņas spēlētāju virknējumos, un kopā atsāka spēlēt arī Rūdolfs Balcers, Rodrigo Ābols un Ronalds Ķēniņš. Viņš bija apmierināts par to, ka šajā spēlē parādījās dinamika, tomēr bija redzams, ka vairākumā hokejisti nav saspēlējušies, jo lēmumi tika pieņemti pārāk lēni. "Tur vajadzēja izlemt," uzsvēra treneris.

"Sākumā likās, ka vairākumā viss sanāk, bet īsā brīdī mēs vairs nevaram iemest. Mēs izmainījām pāris pozīcijas, bet tagad jāpadomā. Varbūt taisīsim vairākas izmaiņas," Vītoliņš turpināja. "Iepriekšējais vairākums bija iespēlēts bez Rūdolfa Balcera, bet tagad mēs viņu mēģinājām ielikt kaut kādās vietās. Vajadzīgs viens konkrēts treniņš, kurā viņu var iespēlēt. Bet momenti tāpat bija – trāpījām arī pa "štangu"."

"Nospēlētas tikai divas spēles, mums jābūt gataviem pret čehiem, un tas būs izaicinājums," uzsvēra Vītoliņš. "Zaudējām slovākiem, jāvinnē čehus. Viņus līdz šim neesam uzvarējuši."

Ja Latvijas hokejisti saglabās šādu pašatdevi un disciplīnu, un vēl mazliet paveiksies realizācijā, tad būs iespējas pret čehiem, pieļāva Vītoliņš.

Latvijas izlase pirmos vārtus ielaida jau pirmajā minūtē, kad aiz vārtiem Jānim Jakam neizdevās ripu izmest gar laukuma apmali. Šajā epizodē vienkārši nepaveicās, norādīja treneris. Slovāku otrajā vārtu guvumā latvieši esot aizrāvušies ar domu pārķert ripu, tāpēc pretspēlētājs viens pats palika vārtu priekšā un tika pie Artūra Šilova atvairītās ripas.

Slovāku spēles stils Latvijas izlases treneru korpusu nepārsteidza, jo viņi tieši tāpat spēlēja arī olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!