Foto: AP/Scanpix
2013.gada pasaules hokeja čempionāta spēlē pirmdien Slovākijas izlase ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) pārspēja Vācijas valstsvienību.

Jau no spēles sākuma laukumā ritēja līdzīga cīņa, bet jau piektajā minūtē Vācijas uzbrukumā pēc Nikolaja Goča uzmetiena Mihails Volfs mainīja ripas lidojuma virzienu un atklāja spēles rezultātu. Vienības turpinājumā apmainījās ar labiem uzbrukumiem, bet rezultāts trešdaļā vairs nemainījās.

Otro periodu ar diezgan lielu pārsvaru sāka Slovākijas hokejisti, kuriem ātri izdevās izveidot trīs momentus. Vācijas vārtsargs ilgu laiku atvairīja metienus, bet 34.minūtē rezultāts kļuva 1:1, kad Mihals Sersens uzmeta pa vārtiem, bet Mario Blizņaks ieguva vārtsarga atvairīto ripu un raidīja to vārtos. Spēles gaita atkal izlīdzinājās, un pirms pēdējām 20 minūtēm rezultāts bija neizšķirts.


Pēdējā perioda ceturtajā minūtē vācietis Markuss Kinks iegāja zonā un ar nūjas neērto pusi uzmeta, un slovāku vārtsargs Ratislavs Staņa nospēlēja nedroši, izlaižot ripu caur padusi. Taču pēc divām minūtēm Tomašs Zaborskis saņēma teicamu piespēli no Vladimira Mihalika, un panāca 2:2. Zaborskis guva arī Slovākijas uzvaras vārtus, noslēdzot ilgstošu uzbrukumu. Mača izskaņā Vācijai bija vairākums, kurā vārtsargs tika nomainīts pret sesto spēlētāju, tomēr Staņa šoreiz darbojās nevainojami.

Šī Slovākijai bija otrā uzvara pasaules čempionāta trīs spēlēs, kamēr Vācija piedzīvoja trešo zaudējumu.

$d_id=51; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!