Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta A grupas spēlē sestdien ASV izlase ar rezultātu 5:4 (1:1, 1:1, 2:2, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Kanādas valstsvienību.

Spēles rezultāts tika atklāts jau mača otrajā minūtē, kad ASV hokejists Džims Sleiters raidīja ripu vārtos, bet piecas minūtes vēlāk kanādietis Džons Tavaress rezultātu izlīdzināja. Cīņas turpinājumā komandas apmainījās ar vairākiem uzbrukumiem, bet otrās trešdaļas astotajā minūtē Džefs Skiners izvirzīja vadībā Kanādas izlasei. Arī ASV izlase mācēja atspēlēties, kad vairākumā Džeks Džonsons realizēja savu iespēju.

Līdzīga cīņa turpinājās, bet trešā perioda sestajā minūtē Patriks Dvaiers atkal izvirzīja vadībā ASV, tomēr ne uz ilgu, jo Evanders Keins trīs minūtes vēlāk atkal panāca līdzsvaru rezultātā. Līdz trešdaļas noslēgumam abas komandas atkal apmainījās vārtu guvumiem, vispirms vārtus gūstot amerikānim Neitam Tompsonam, bet brīdi vēlāk kanādietim Dankanam Kītam.

Līdz ar to nācās spēlēt pagarinājumu, kurā pēc nepilnām divām minūtēm Džeks Džonsons ar metienu no distances izrāva savas komandas uzvaru.


Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='kanada'; $t2='asv'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!