Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas hokeja izlase sestdien izcīnīja savu devīto uzvaru šāgada pasaules čempionātā, pusfinālā ar 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) pārliecinoši pieveicot Zviedriju, un cīnīsies par zelta medaļām.

Spēles sākums gan neliecināja par šādu spēles gaitu, jo Krievijas izlases vārtsargs Sergejs Bobrovskis "kapitulēja" jau mača 19.sekundē, kad Oskars Mjollers izvirzīja vadībā Zviedrijas komandu. Vēlāk gan izrādījās, ka tie būs vienīgie zviedru vārti šajā mačā.

Tikuši galā ar pirmo šoku, Krievijas izlase atguvās un pārņēma iniciatīvu, vēl pirmajā periodā ne tikai izlīdzinot rezultātu, bet arī izvirzoties vadībā. Vispirms Sergejs Plotņikovs no asa leņķa ieraidīja ripu zviedru vārtos, izmantojot situāciju ka Andress Nīlsons atradās uz ledus, bet pēc tam perioda 19.minūtes sākumā Sergejs Širokovs ar lielisku plaukstas metienu izvirzīja Krieviju vadībā.

Otrajā trešdaļā izcilu meistarību nodemonstrēja Krievijas izlases vārtsargs Sergejs Bobrovskis, tverot ļoti bīstamus zviedru metienus, un arī tas mazināja zviedru kaujassparu laukumā - spēlē arvien pārliecinošāk sāka dominēt Krievijas izlase.

Otrā perioda vidū Antons Belovs nonāca izdevīgā situācijā zviedru aizsardzības zonā, uztverot Nīlsona atvairīto ripu, un "iešāva" tu vārtos, tā panākot galīgo spēles rezultātu - 3:1.

Trešajā trešdaļā zviedri jau izskatījās samierinājušies ar zaudējumu, lai gan mača nogalē nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, turklāt noraidījumu nopelnīja Deniss Deņisovs. Zviedrijas izlase neprata izmantot divu spēlētāju pārsvaru, papildus perioda beigās 5+20 soda minūtes par nesportisku uzvedību saņēma Mikaels Baklunds. Vārtos atgriezās Andress Nīlsens, un atlikušajās 11 spēles pamatlaika sekundēs Krievijas izlase uzvaru no rokām neizlaida.

Kā zināms, Krievijas izlase vienīgā šajā čempionātā grupu turnīru noslēdza bez zaudējumiem, uzvarot visās septiņās B grupas spēlēs.

$d_id=124; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!