Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Bijušais Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks sarunā ar Krievijas žurnālistiem teica, ka Latvijas valstsvienībā šogad pasaules čempionātā būtu bijusi zemākā vietā, ja nebūtu jaunā izspēles sistēma.

Latvijas hokeja izlase šogad Teda Nolana vadībā pasaules čempionātā izcīnīja desmito vietu, septiņās spēlēs gūstot divas uzvaras.

Znaroks par Latvijas hokeja izlases galveno treneri tika apstiprināts pēc Rīgā notikušā 2006.gada pasaules čempionāta, nomainot šajā amatā Pjotru Vorobjovu. Znaroka vadībā Latvijas izlase spēlēja piecos pasaules čempionātos – 2009.gadā valstsvienība iekļuva ceturtdaļfinālā un ierindojās septītajā vietā, bet pārējās reizēs nespēja pakāpties augstāk par 11.vietu.

Sarunā ar Krievijas žurnālistiem Znaroks norādīja, ka neskumst pēc Latvijas izlases, jo "nedrīkst sēdēt uz diviem krēsliem".

"Ja neizmainītu turnīra izspēles kārtību, Latvija būtu nevis desmitajā vietā, bet daudz zemāk. Tagad pasaules čempionāts ir izdevīgs tām komandām, kuru līmenis ir zem vidējā," savu viedokli pauda Znaroks, kurš trešdien saņēma balvu kā KHL gada labākais treneris. "Ja es būtu izlases treneris un Latvija parādītu tādu sniegumu, tad man pāri veltos kritika. Bet tagad lasu presi – viss labi, visi malači."

Znaroks ļāva noprast, ka tas esot tādēļ, ka izlasē "ir amerikānis" [Teds Nolans ir Kanādas pārstāvis – redakcijas piebilde].

Lai gan Nolans sarunās ar dažiem žurnālistiem esot izteicies, ka "Latvijas izlase izšaus Soču olimpiskajās spēlēs", Znaroks uz to atbild diezgan skarbi. "Ja aizšaus... Nezinu, viņi nopirkuši kaut kādu ugunsdziru? No kā šaus – no loka?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!