Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks savā komandā uz pasaules čempionātu neņems Sanktpēterburgas SKA zvaigzni Iļju Kovaļčuku, treneris atklājis sarunā ar izdevumu "Sport Ekspress".

"Nē, šosezon Iļja izlasē nespēlēs," uz jautājumu par Kovaļčuku tieši atbildēja Znaroks. Runājot par citiem spēlētājiem, viņš apstiprināja, ka izlasei pievienosies vārtsargs Sergejs Bobrovskis, bet Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlētāji tiks izvērtēti treniņu un pārbaudes spēļu gaitā. "Pagaidām nav izlemts, kurš no SKA un "Salavat Julajev" tiks aicināti uz izlasi. Domāju, ka 7. aprīlī atbrauks SKA puiši, nedaudz vēlāk no "salavata". Taču neviens no viņiem nebrauks uz spēli Sanktpēterburgā pret Norvēģiju."

"KHL pēdējais mačs paredzēts 10. aprīlī un tikai pēc tam es varēšu nosaukt kaut kādus uzvārdus," norāda Znaroks. "Tikai ir vēl tāda īpatnība, ka izlasē ir jāiekļauj spēlētāji, kas izsaukti no Ziemeļamerikas kaut vai tikai uz treniņnometni. Tā kā būs, par ko padomāt."

Kā ziņojām, Iļju Kovaļčuku pēc pirmās KHL "play-off" spēles SKA vadība atskaitīja no komandas un Gagarina kausa izcīņā bijušais komandas kapteinis piedalījās fragmentāri, izejot laukumā tikai trijās otrās kārtas spēlēs. Rietumu konferences finālsērijā, kurā SKA cīnījās ar Maskavas CSKA, Kovaļčuks nepiedalījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!