Foto: AFP/Scanpix/LETA
Zviedrijas hokeja izlase svētdien izcīnīja otro uzvaru 2018. gada pasaules čempionāta A grupas spēlē, Kopenhāgenā ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) pārspējot Čehijas valstsvienību.

Zviedrijas izlase spēli iesāka ļoti aktīvi, kas ļāva jau piektajā minūtē izvirzīties vadībā. Čehijas hokejisti uzbrukuma zonā pieļāva pozicionālu kļūdu, un zviedri metās pretuzbrukumā, kurā Matiass Janmarks piespēlēja Rikardam Rakelam, un viņš bez kavēšanās izdarīja metienu vārtu augšējā stūrī. Trīs minūtes vēlāk Zviedrijas vairākumā rezultāts kļuva 2:0, kad Rakels vārtu priekšā atrada Janmarku, kurš pēc tam ar spēku iedabūja ripu vārtos.

Otrajā periodā Čehijas izlasei izdevās spēles gaitu ne tikai izlīdzināt, bet arī pārņemt iniciatīvu. Čehi ar savām provokācijām nopelnīja vairākus vairākumus, no kuriem vienu izdevās arī realizēt – pēc uzvarēta iemetiena Filips Hroneks saņēma ripu un izdarīja tālmetienu, trāpot vārtu stūrī.

Trešā perioda sākumā Zviedrijas izlase atjaunoja divu vārtu pārsvaru – Čehija neizmeta ripu no aizsardzības zonas, to ieguva Rakels, kurš piespēlēja Mikam Zibanejadam. Viņš devās tuvāk vārtiem un izdarīja ļoti precīzu metienu vārtu augšējā stūrī ar nūjas neērto pusi. Taču intriga atgriezās mača 56. minūtē, kad Tomašs Hika ar tālmetienu realizēja vairākumu. Čehija pēdējās minūtēs darīja visu, lai izlīdzinātu rezultātu, tomēr Zviedrijas hokejisti izturēja šo spiedienu un izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs.

$duelID=915;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!