Foto: AP/Scanpix
Par 2017. gada pasaules hokeja čempionāta otro finālisti sestdien kļuva Zviedrijas valstsvienība, kas pusfinālā ar rezultātu 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) pārspēja Somijas izlasi.

Zviedrijas izlase finālā tiksies ar Kanādas valstsvienību, kas savā pusfinālā pieveica Krieviju. Savukārt par bronzas medaļām cīnīsies somi un krievi.

Zviedrijas izlase jau otrajā minūtē izvirzījās vadībā, kad ar spēcīgu un ļoti precīzu metienu pēc uzvarēta iemetiena Somijas zonā izcēlās Aleksandrs Edlers, bet trīs minūtes pēc tam Somijas uzbrukumā Juhamati Altonens izspraucās starp diviem zviedru spēlētājiem un atmeta ripu Jonasam Kempainenam, kurš izdarīja rezultatīvu metienu pa vārtiem, izlīdzinot rezultātu.

Otrajā periodā Zviedrijas izlasei izdevās realizēt divus vairākumus pēc kārtas. Vispirms 25. minūtē Jons Klingbergs izdarīja tālu un spēcīgu metienu, kas sasniedza savu mērķi, bet desmit minūtes vēlāk Viljams Nīlanders piespēlēja Niklasam Bekstrēmam, pats devās uz vārtiem, saņēma piespēli atpakaļ un trāpīja vārtos.

Trešajā periodā Somijas izlase sāka spēlēt daudz aktīvāk, bet rezultātu tas nedeva. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Joakims Nordstrēms guva ceturtos vārtus un panāca mača gala rezultātu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu mača aprakstu.

$duelID=697;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!